úterý, srpna 08, 2006

Ach ty stroje...

Od cca 16:00 montuji u Leničky její počítač. Měla to být rychlovka: do použitého polotovaru od Martina už jenom připojím disk, cd-rom, nainstaluji systém, openoffice, icq, firefox a dál už budu jenom sklízet ovace. Vše je samozřejmě jinak.

Jelikož se jedná o starší dům, takže na elektrorozvody není moc spolehnutí. Zvláště nepříjemné bylo zjištění, že připojený case nepříjemně kope... Po asi hodině a půl měření zásuvek jsme s tatínkem od Leničky natáhli prodlužovačku a zásuvky raději nechali spát. Velký dík patří mému tatínkovi za telefonickou asistenci.

Bedna už sice nekopala, zato nějak nefungovala klávesnice (věnovaná Lubošem Kuncem). I po důkladném vyčištění nefungovala klávesa Up a Esc. Naštěstí Pavel Krupa výměnou za 50Kč poskytl svůj starší keyboard, u kterého byla menší pravděpodobnost vadných kláves. Po zapojení na první pohled nefungoval Enter, ale silnějším uderem se nechal přemluvit.

Další pokus o spuštění skončil na cd-romu. Ze tří funkčních mechanik se nenechala přemluvit k provozu a nabootovaní z cd ani jedna. Opět hodina a půl snažení a přemlouvání (a cesty domů pro další mechaniky). Nyní už jedna nabootuje, ale končí prapodivnou chybou při instalaci...

Do toho všeho mi Lenička vypráví o práci, kde jim od čtvrteční bouřky nefunguje ústředna a tak všechny příchozí hovory zvoní u všech.

Prostě takový pěkný a příjemný den...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.