pátek, září 29, 2006

Opensource hry

V rámci výzkumu (rozhodně to nechápejte jinak :) ) použitelnosti opensourcových her jsem otestoval tři kandidáty (v tomto pořadí):

  1. War§ow (v0.2)
  2. Legends (v0.4.1.40)
  3. Battle for Wesnoth (v1.0.2)
První dvě jsou klasické FPS postavené na předělaných enginech Qkejků, poslední zmiňovaná je potom starověká tahová strategie.

Už vím proč některé mají číslo verze začínající nulou... War§ow mě sice připojil ke hře, ale zvuky byly rozkouskované na cca půlvteřinové smyčky, které se stále opakovaly. Nepoužitelné :(. U Legends už nebyl problém se zvuky, ale s grafikou - viz. screenshot. Celou dobu jakobych se procházel nějakou džunglí.

S nechutí jsem instaloval poslední a najednou lup - pěkná grafika a hlavně !!!české dialogy!!! (je to milé). Kromě připravených kampaní (další jdou stáhnout) je tu i možnost multiplayeru. Trošku mě zarazila obtížnost hned první kampaně - na médium jsem se dostal asi do šesté mapy. Takže znovu a potupně na easy. Na oficiálním wiki jsou rady i postupy, které ze začátku určitě přijdou vhod. Hra má zajímavá prostředí a v nich žijící postavy - na jednom z ostrovů jsou to mágové, v tropické oblasti potom potrhaní osadníci, u obsazeného města se k vám přidají lapkové (v městě plném nepřátelské armády jim jejich business moc nevzkvétá a tak vám rádi pomůžou) atd. Vaše vlastní postavy buď můžete verbovat (nemají žádné zkušenosti) nebo povolávat (postavy, které s vámi dokočili nějakou předchozí mapu). Každá z nich má svůj charakter (který se dále může měnit), věci (speciální zbraně), zkušenosti z bojů, každá se hodí pro jiné prostředí...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.