úterý, listopadu 21, 2006

Den s velkým D

O víkendu (v sobotu 18.11.2006) jsme vyrazili na dlouho plánovaný výlet s Těšíky (nakonec byl jen Zdenda, protože Áju skolila cholera :( ). Vyrazili jsme autem, což je v případě Zdenka, který jezdí buď na kole nebo integrovanou dopravou velmi neobvyklé :). Auto jsme nechali v Tišnově a pěšky jsme se vydali pokořovat kopce. První zastávka byla ve výčepu u vlakového nádraží, kde jsme koupili vrcholové "škopky" a něco malého na zakousnutí, protože měl Štěpán (u Těšíků přezdívaný "Špenát") hlad :) a oběd byl naplánován až po pokoření prvního cíle - nejvyšší bod hory Květnice. Druhý cíl byl na kopci protějším - rozhledna.

Na horu Květnici jsme se vyšplhali s elánem a pořádně zapocenými zády. Já se Zdenkem jsme se usadili na kamenech, Zdenek nachystal vrcholové škopky a Štepán mezi tím našel první z keší

Potom jsme se šli dále kochat podzimní krajinou. Jen je škoda, že byla mlha, která nám bránila se rozhlédnout po krajině a Zdenek zbytečně tahal dalekohled :(. Po cestě k další kešce jsme pokořili vrchol hory Květnice. Štěpán pro ulovení kešky musel zdolat náročný terén, který hodně klesal a potom zase stoupal, ale zvládl to :).

Za odměnu jsme se vydali na oběd, který jsme si dali v klidné hospůdce na vrcholu sídliště Květnice. Je to nový dřevěný domeček s příjemnou obsluhou, velkým černým psem (akorát by se hodil k Astě) a opravdu dobrým jídlem. Štěpán si dal před jídlem čaj, musela jsem ochutnat protože irish cream - čaj jsem ještě nepila. Budu ho muset, při své posedlosti čajem, někde sehnat :).
Na rozhlednu už jsme nešli, nechali jsme si ji na další výlet, kdy uvidíme dalekooooo do dálky:).


Po cestě zpátky jsme se v o obci Sentice (vesnice mezi Hradčanami a Čebínem) zastavili pro pivo Kvasar.


P.S. Ráno se Štěpán stal strýčkem :o)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.