čtvrtek, prosince 21, 2006

Netbox

Asi jste to vůbec nezaznamenali, ale koncem minulého týdne jsem změnil providera z Karnevalu na Netbox. (na konci prosince by měl být přepojen i Honza). Důvod byl jednoduchý: Karneval je jednak dražší a co chvilka je vypadnutý. Navíc v jeho síti nějak divně funguje DHCP (přidělování adres), takže se prostě nepřipojíte, musíte restartovat modem atd.

Netbox jsem původně neměl moc v oblibě; ani ne tak kvůli jeho síti, jako spíše kvůli jeho majiteli/jednateli p. Č. - svého času nám tady v domě nasliboval hory doly a až došlo na lámání chleba, tak nebral telefony, blbě se vymlouvat a choval všelijak neseriózně.

Jenže doba pokročila: Netbox už nemá páteř na stovkovém ethernetu, ale na optice, pokrývá prakticky všechny sídliště, má dobré reference (dokonce i Yenya ho používá!)...

Minulý pátek tedy přišel technik zatáhnout drát z rozvodů na chodbě do bytu. Čekal jsem dělníka-pokrývače, ale přišel pravý opak - hned u dveří se zeptal jestli může dál v botech! Po montáži vytáhl lopatku, smetáček a pěkně po sobě uklidil. Slušně se zeptal, jestli může na záchod a do koupelny, jestli může použít ručník...

Vtipný moment nastal, když po ním praskly (jeho) schůdky. Měl od pohledu dobrých 120kg, nosnost schůdků byla uvedena do 100kg :). Naštěstí se nic nestalo.

3 komentáře:

  1. "Navíc v síti Netboxu nějak divně funguje DHCP" -- nemá tam být spíš Karneval?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ty ručníky, ty opravdu neměly chybu :D

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.