středa, ledna 24, 2007

10. reprezentační ples gymnázia Šlapanice




Minulý pátek se v Sokolovně odehrál již ! 10 ! ples GŠ. Ani by člověk neřekl, jak nám to letí. Respektive, tento ples byl v Sokolovně teprve posedmé. První 3 roky byl ples na Žuráni (ne na kopci, ale v restauraci :) ). A samozřejmě se musím pochlubit tím, že jsem jedním z mála pamětníků, kteří byli na všech. Co já vím, tak podobně se můžou chlubit už jenom Pepé a Radeck.

Ale zpátky k plesu: každý ročník je vyzdobený podle symbolu, či významu pořadového čísla plesu. Osmý ročník představoval nekonečno (ležatá osmička), ročník devátý byl ve znamení devátého měsíce a miminek atd. Raději nebudu zmiňovat sextý ples :). Tento rok - desátý - symbolizovala římská číslice X. Dokonce měli přijít Xmeni, ale bohužel nepřišli :(.

Předtančení bylo nespočetně: všechno začalo Chicagem, pokračovalo standardními tanci, irskými tanci, latinou, spartakiádou a už doopravdy nevím čím vším ještě. Mezi program se nenápadně vloudil ohňostroj. Vzhledem k tomu, že ohňostroje nebylo možné odpálit vevnitř :( vznikl problém s vyhnáním lidí ven. Původně navrhovaný požár nebo chemický poplach byl pro nebezpečnost, možnost vzniku paniky a případných fyzických či psychických škod bohužel zavržen :( :( :(.

Tombola byla letos nějaká chudší, ale alespoň byla rychle pryč. Utekla minimálně stejně rychle jako zbývající část plesu. Pro srovnání: tombola měla cca 20min, zbytek plesu přibližně dvě a půl hodiny, ale přitom podle mě tombola trvala déle.

Co se dělo mimo hlavní parket (stage) vůbec netuším, protože jsem nic jiného nestihl. Podle plánu byla dole v hospodě v salónku cimbálovka (prý nějací mladí) a úplně dole v Pekle potom diskotéka. Ale nevím - nehnul jsem se ze sálu. Btw: letos to byl první rok, kdy Dan zavřel i hospodu pro normální hosty, takže Sokolovna byla komplet plesová.

Po stránce účasti na tom byl ples podstatně lépe než ples krojovaný - před začátkem plesu bylo prodáno prý 270lístků a zbylých 30 zmizelo na místě během chvilky. Horní sál není nafukovací (zut, kdo by to řekl? :) ) a tak byla trošku pranice o lístky nahoru (a bude hůř).

Nuže vzhůru do roku jedenáctého!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.