pondělí, ledna 22, 2007

Nedělní lov

V podstatě to začalo už ve čtvrtek, kdy nám vypověděla službu dvě auta. Ani se tomu nechtělo věřit, že během dvou hodin, jsme řešili co budeme dělat ne s jedním autem, ale hned se dvěma auty. To co se porouchalo jako druhé, naštěstí nebylo tak komplikované opravit. Na "vrakáči" jsme koupili zánovní větrák a ten Štěpán v neděli po obědě vyměnil (druhé auto na opravdu čeká :(). Výměnu bylo nutné dokončit zkušebním zajetím. Vzali jsme Astu a vyrazili na lov keší.

Tahle byla první a rychlá, jen jsme se protáhli mezi pár větvičkami a bylo to :).
K druhé a třetí jsme přejeli autem, bylo to přece jen kousek dál :).

Udělali jsme si příjemnou procházku kolem Hotelu Boby Centrum a přilehlých obchodních galeriích. Keš jsme ani nemuseli hledat, protože se nás koukala přímo z trávníku. Rychle jsme se zapsali, trochu jsme zavzpomínali na zašlou slávu zimního stadionu a vyrazili jsme dál.
Poprvé v životě jsem měla možnost si prohlédnout fotbalový stadion. Je sice pozdě na obdivování jeho krásy, ale v dobách kdy fungoval, fanoušci se chovali normálně a šlo jim opravdu o fandění, muselo stát za to, být přítomen na fotbalovém zápase. Stadion jsme obešli a vrátili se zpátky k autu.
Odtud jsme přejeli do Husovic. Už byla tma a tak jsme Štěpána pustili do potemnělých zákoutí parku samotného :). Keš našel hned a říkal, že byl rád, když jsme zůstaly na cestě. Cesta ke skrýši vedla nebezpečným psím územím. Po dlouhé době jsme logovala opět potmě. I když máme_oba dva_světýlko od Romči, tak jsme ho nechali_oba dva_doma. Mysleli jsme si, že když jsme vyjížděli a svítilo sluníčko, tak ho nebudeme potřebovat....

Po lehkém odlovení jsme se vydali na delší procházku k husovickému tunelu. Poprvé jsme přebíhali 4 pruhy najednou! Nevím čím to bylo, ale měla jsem pocit, že auta z tunelu se na nás řítila poněkud rychle.... :(. Na chvíli jsme se zastavili, protože jsme neodolali krásnému obrazu měsíce na obloze. Štěpán ho zkoušel vyfotit, dokonce na režim, který ještě nepoužíval, ale nějak se nedařilo, aby to vypadalo podle našich představ. Okolo jezdilo moc aut, a tak se vzduch tetelil víc než bylo třeba :(.
Po výšlapu jsme v kešce

našli pěkný TB-Bublina, kterému Štěpán neodolal a tak jsme ho vzali s sebou. Štěpán udělal pár fotek nočního Brna s jasnou oblohou a potom jsme se (tmou) vrátili zpátky k autu.
Doma jsme si za odměnu dali horký grog a zajedli jsme ho pořádným kopcem zmrzliny :). Nejdůležitější ovšem je, že auto a vyměněný větrák funguje :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.