úterý, ledna 16, 2007

Pedály pro rotopedy

Asi jste si všimli, že na našem blogu je spousta příspěvků, které vás vůbec neoslovují, nezajímají, nevíte o co v nich jde atd. - jako třeba poslední příspěvek o wapových mapách, předtím o GIMPu... Důvod proč tu jsou je prostý - abychom je sami nezapomněli a věděli kde je příště hledat :). Blog je přece náš deníček. Akorát je potřeba jednotlivé posty psát tak, aby z nich nevyznělo, že jsme sklerotici :).

Pokud se náhodou dostanete do situace, že potřebujete sehnat pedály pro váš rotoped, tak vězte, že to je situace nezáviděníhodná (to je aspoň vznešený úvod). Google i Seznam vyplivnou všechno možné, ale jen ne normální šlapátka pro rotopedy. Ok, jeden model je sice udávaný i pro rotopedy, ale pro nás nevyhovující.

Ideální pedály jsme si představovali jako plné plastové, aby se o ně člověk nedoškrábal a nedotrhal jako o klasické pedály. Navíc bychom k nim chtěli klipsny (o ty nám jde hlavně, šlapátka máme). Obvyklé klipsny ale nečekejte - jedná se spíše o nazouváky. V budoucnu pak upgradujeme na SPDčka :).

V prvé řadě je důležitý rozměr závitu. Normální kola a rotopedy s klasickými klikami (svírají se středem pravý úhel) mají průměr závitu větší, naproti tomu rotopedy s kulatými (ke středu zahnutými) klikami menší (raději si to ale ověřte u konkrétního modelu).

Pokud už máte rotoped s průměrem závitu shodným s normálním kolem, můžete vybírat z pedálů pro kola. Jenže pozor - plastové pedály jsou většinou ostré nebo na ně nejdou namontovat klipsny.

My patříme do druhé skupiny - průměr závitu je menší než standard kolo. Po obletu všech možných a nemožných cyklosportů jsme zjistili, že sehnat je není jen tak :(. Nakonec jsme ale uspěli a rádi se s vámi podělíme (hlavně to sami do budoucna nezapomeneme :) ).

Pedály jsme nakonec sehnali v Atrex cyklosport (prodejny Stará Osada a Kubíčkova 8, Bystrc), hodní lidé (v RK Cyclos na Jiráskové 49) nám také doporučili Fit Sport (Pražská 61, Bosonohy) - tam jsme se ale už nedostali. Jenom pro informaci, stojí cca 300Kč.

A až vyrosteme a budeme velcí, tak si na rotoped koupíme tyhle šlehače; vhodné pro závody XC, čili úúúúplně ideální pro nás :). Úplní mazlíci a za tu cenu (10tis.) prostě nejde odolat ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.