pondělí, ledna 15, 2007

Slatinská cache

Konečně uzrál čas na vytvoření první, čistě Slatinské cache. Jenom doplním že ve Slatině jsou nyní 4 cache: dvě na Stránské skále, jedna u letiště a naše. A aby to nebylo jenom tak, rozhodli jsme se ji udělat jako multicache, čili jakoby pokladovka - více zastávek, na každém se dozvíte kam dál. Začíná se u kostela, potom jsou 3 mezistage a konec je poblíž nově opraveného náměstí. Pojmenovali jsme ji nečekaně: Slatina (GC10BCW).

Původně jsme ji chtěli udělat jako kvadratickou cache - na každém zastavení zjistíte údaje, dosadíte do kvadratické rovnice se dvěma reálnými kořeny, které použijete jako další souřadnice. Jenže jsme si nebyli jistí tím, že to někdo na místě vypočítá, bez kalkulačky. V kvadratických rovnicích jsou přece jenom odmocniny a nám vycházely docela veliké :(. Vypočítat bez kalkulačky to sice šlo, ale počítat odmocninu z 4356 z hlavy není úplně to pravé (schválně si to vyzkoušejte, jde to pěkně rozložit). Jinak tady najdete web s jednoduchým javascriptovým řešitelem kvadratických rcí.

Nakonec jsme využili slatinských pomníků, památných líp, studní a nápisů. Jenom pro zajímavost: ve Slatině jsou minimálně 4 studny s pumpou a 3 památné lípy!

Informace o naší keši jsme na geocaching.com umístili v sobotu odpoledne, k jejímu schválení (lokálním reviewerem) proběhlo v nědeli v 23:19 a dnes ráno (pondělí) už byla nalezena dvojicí SHANTI Team a maros251. Oběma gratulujeme k FTF (First To Find)! Původně jsme chtěli na první nálezce počkat a pozvat je do Šenku na náměstí, ale schválení jsme si všimli až ráno :(.

Takže můžete začít hledat... :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.