pondělí, ledna 08, 2007

Unite for Diabetes


Nejprve něco úvodem:
Cukrovka je neustále rostoucí celosvětový problém. Více než 246 miliónů lidí po celém světě jsou diabetiky. Pokud se nic nezmění, tak v roce 2025 jich tu bude už 380 miliónů.

Na podporu diabetiků a boje proti cukrovce nechal Geocaching.com vyrobit 20000 speciálních travelbugů (TB), na kterých je připevněný modrý kroužek - symbol celé akce. Každý z TB je věnován jiném městu ve světě - úkolem tohoto přívěsku je dostat se do tohoto města a tam cestovat mezi cachemi v něm / jeho blízkosti. Pro ČR jich je určeno 37.

Jednotlivé TB si potom mohli jednotliví geocacheři objednávat. Všichni původně čekali, že jim přijde TB, který bude mít oproti normálnímu modré kolečko navíc a se kterým si budou moci dělat co budou chtít, ale čekali špatně :). Všechny TB mají už zadaného majitele (uživatel Unite for Diabetes, vlastnící všech 20tis. přívěsků) i cíl (město).

Já jsem na tom poměrně dobře - ten co mi přišel se má dostat do Prištiny v Srbsku a Černé hoře. Přímo ve městě jsou 3 kešky.

Někteří na tom jsou hůř: destinace Irák, kde cache zakládali hlavně američtí vojáci (neprůstřelnou vestu a helmu s sebou). Pokud se nepletu tak nějaký z TB doručených českým geokačerům míří do Nigérie, kde jsou tuším jenom 2 skrýše. Nebo nejbližší keška je od daného města vzdálená 200km apod. Obvyklý scénář - keš založená před 1-2 roky, od té doby buď vůbec nelezena nebo nalezena max. 2.

Jedna Unite for Diabetes míří i do Brna, bohužel ji zatím nikdo neaktivoval (tzn. nepřihlásil se k přijetí) nebo ještě ani nemusela být odeslána.

PS: Geocacheři v Londýně si udělali mapku keší poblíž metra.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.