úterý, února 20, 2007

Zápisníčky pro cestovatele

Pár tipů pro cestovatele...

RealTravel je server poskytující uživatelské blogy - "deníčky z cest". Pokud cestujete (cestovali jste), můžete snadno popisovat navštívená místa, příhodu, památky, do mapy zakreslíte trasu, přidáte fotky... Server se hodí i při plánování výpravy, protože můžete dopátrat zážitky, zkušenosti a doporučení lidí, kteří na tomto místě nebo v okolí byli již před vámi. (Ne)výhodou je to, že výběr místa je omezen pouze na města/obce - snadno tak dopátráte kde jste byli, jenže pouze přibližně. Zapomeňte na určení přesných souřadnic, cesty přímo ve městech atd. Používá vlastní mapy, ve vysokém měřítku.

MyOutdoors.net umožňuje do mapy zaznamenat trasu (automaticky by měl dopočítat výškový průběh). Pro různé sporty (hiking, kolo, lezení po skalách atd.) nabízí různé ikony. Cestu můžete zaznamenat buď ručně umístěním do mapy (nepodporuje GPS souřadnice) nebo importem GPX. Používá Google Maps a pošilhává po Ask.com - údajně kvůli API, mě se jejich mapy moc nezamlouvají. Podporuje export do GPX a KML. Tady můžete sledovat cestu naší Coccinellky.

MTBGuru je určen pro cyklisty (podle názvu hlavně pro ty horské), ale používá se i při normální turistice. Na server nahrajete trackovací log vaší cesty (zaznamenaný pomocí GPS jednotky) a odměnou vám budou jednak statistiky (rychlosti, výškové profily atd.) s grafickou prezentací cesty v Google Maps. K tomu všemu můžete do mapy umístit fotky, komentáře atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.