sobota, února 17, 2007

Flash disk do každé kapsy!

Před Vánocemi jsem začal pozorovat paměťový boom - 1GB USB flash disky, které ještě v létě stály cca 1.000Kč nyní stojí okolo šesti set korun. (Btw předloni stály gigové disky 2000Kč.)

A v novém roce to pokračovalo dál, takže nyní gigové disky stojí okolo tří set korun a jsou jen cca o 20-30 korun dražší než disky poloviční, tj. 512MB. Dvougigový disk vyjde cca na 450Kč. Skoro každý týden ceny ještě o nějakou tu korunu klesnou...

V našem oblíbeném IT velkooobchodě přestali nabízet xD karty menší než 512MB. Stejně tak tyto karty nemají ani v našem záložním VO. Nejspíš se jim je nevyplácí vyrábět. Kde jsou ty doby, kdy jsem kupoval 128MB xD kartu za téměř 2 tisíce?

Pozn.: všechny ceny jsou dealerské velkoobchodní ceny, včetně dph.

Troška nostalgie
Z dávných dob jsem doma schovával několik krabiček 5,25" a skoro plný pořadač na 3,5" disket (rozměrově největší, tj. osmi palcové, diskety jsme doma neměli, ale pamatuji je ze ZŠ). Obojí jsme chtěl zazálohovat na CD. Prvně jmenované jsem vyhodil asi před půl rokem (nechtěla se mi už zamontovávat mechanika), plný pořadač poletí asi za chvilku. Stejně z nich po těch letech už nic nepřečtu a pokud ano, tak jenom na stolním počítači, protože v notebooku disketovou mechaniku nemám.

Pamatujete jaká to už byla hra, když byla na 4 diskety? A jaké to bylo zklamání, když vám jedna z těch disket klekla?

Ještěže disketám už doopravdy odzvonilo.

Flash disk do každé domácnosti! Flash disk do každé kapsy!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.