čtvrtek, února 15, 2007

Kiting

Upozornění: tento post doopravdy není o kočičkách!

Původně jsem chtěl ještě jednou zmínit to, že jsem dostal k Vánocům od bráchy draka s dvěma šňůrkami, takže se dá ovládat. Že jsme to zatím třikrát zkoušeli, z toho dvakrát málo foukalo, jednou jsme se kompletně zablátili (včetně kočárku s Danielkou) a jenom jednou nám to pěkně lítalo. Jenže to jsem ještě nevěděl, co dráček všechno umí.

Kite, tak by se správně mělo těmto drakům říkat. Stojíte po zemi a tvoříte s drakem akrobatické prvky, jednoduše řečeno. Od těch jednoduchých (osmičky, čtverečky, vodorovné průlety těsně nad zemí apod.) až po ty složitější, kdy kite letí špičkou a dnem od vás či kolem vás poskakuje jako vlaštovka. Když jsem viděl první akrobatické video, tak jsem stoprocentně věděl, že my nemámě tenhle typ draka a že akrobacie jde dělat jenom s nějakými spešl malými a lehkými dráčky. Opak byl pravdou. I náš iPop je akrobat... Doporučuji se podívat na ukázku.


My zatím umíme vzlétnout (pokud je dobrý vítr), udělat jednoduché obraty (viz. pár řádků výš) a přistát. Holt máme ještě co trénovat.

Existují ještě tzv. powerkite, draci silní tak, že vás dokáží přizvednout a táhnout. Použijete jeden z mnoha doporučovaných "dopravních prostředků" (lyže, snowboard, speciální buginy, terénní skateboardy, lodičky), chytnete draka a jedete...

V Brně dráčky prodává fa. Aikon, Cejl 97 (do stejného domu jsem mimochodem chodil rok a půl do práce).

Na závěr dračí pohled na zem:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.