neděle, února 25, 2007

Spinning

V pátek odpoledne jsme si šli s Leničkou zašlapat na spinning, na hodinu její kamarádky Zuzky. Pokud jste nikdy na spinningu nebyli (jako já před tímto pátkem), tak jde o skupinové rotopédování za zvuků hudby. Jízdu řídí instruktor: říká vám jestli jede po rovince, do kopce (jak prudkého), v jaké poloze máte šlapat atd.

Na úvod tohoto postu bych chtěl ještě říct, že nemám nic proti spinningu a určitě ho ještě vyzkouším. Můj pohled je hodně ovlivněný tím, že jsem dřív jezdil na silničním kole. Takže toto bude můj pohled jako outsidera:

  • Ze začátku jsem si nemohl zvyknout na to, že mi někdo říká, jestli jedu do kopce, na rovince atd.
  • Spinnerská kola nemají cvrka - musíte tedy pořád šlapat, protože šlapátka se pořád točí dál. V reálu se jezdí i z kopce, takže jsem zvyklý občas odpočívat - tady mě šlapátka podtrhávaly nohy :(. Sjezdy mi obecně nejvíc chyběly, už jenom kvůli vlažnému vánku dobržďování před kamiony :)
  • Občas je od vás požadována co nejvyšší frekvence šlapání (do rytmu hudby) - opět nezvyk, protože mi vždycky vtloukali do hlavy všechno možné o optimální frekvenci, plýtvání energie... Tady si to samozřejmě vzhledem ke krátké délce vyjížďky můžete dovolit - jen je to nezvyk.
  • Rotoped (na rozdíl od reálu) stojí nehnutě. Jsem zvyklý kolo nahýbat, pomáhat si...
  • Proudění vzduchu - v přírodě většinou něco fouká...
Můj páteční výkon byl dosti bídný, 3 týdny jsem necvičil a poslední týden proležel doma jako marod.

Nechci nad spinningem lámat hůl - nějak intenzivně se mu asi věnovat nebudu, ale jako možnost alternativní vyjížďky v zimním období mi to přijde zajímavé. Jen si ještě zvyknout na
těchto 5 bodů a bude to fajn. Uvidíme :).

2 komentáře:

  1. Můj dojem ze spinningu je následující: je to ku*evská hokna.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jenom doufám, že příště mi to půjde už líp.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.