pátek, června 15, 2007

Zkouškové cache

Zkouškové podle toho, že jsem je ulovil v průběhu Lenčiné zkoušky. Takže žádné krizovky (leda tak křížovky!)...

Hned ta první - #171 - GC12ZA1 - Towelday Cache - YM - je triviální pro ty, kdo znají Stopařova průvodce po galaxii. Vztahuje se totiž k Ručníkovému dnu. Lovil a logoval jsem za neustálého prdění koňů z přilehlé jezdecké školy...

Hned ta další další je ona křížovka, ale to je poznat už z jejího názvu - #172 - GCTJQ3 - Mahenova krizovkova - YS. Pěkně vás pohoní po městě (pokud nepoužijete Gůgl) a nečekaně si i pořádně zaluštíte. Všechny křížovky naštěstí znáte dopředu, takže se můžete dopředu připravit. Cache se mimochodem odkazuje na zajímavý server s křížovkami LUSK (LUŠtění křížovek), kde se vše dá řešit elektronicky, včetně kontroly správnosti. Na serveru je také výborný slovníček, který vám podle počtu písmen hledaného slova a legendy najde možná slova na doplnění.

#173 - GCM6K2 - St. Augustin - MS vypadala jako drive-in, ale ouha. Když jsem se z Grohové díval nahoru do kopce (který z toho místa vypadal jako totálně neprostupný), představa klimatizovaného auta mě opustila. Raději jsem přepočítal souřadnice, ale výsledek byl stejný. Kopec jsem obcházel z leva (jakoby od Údolní), což se později ukázala jako delší varianta. Ještě jedna mezistage a hurá pro finálku. Místní rozhled je parádní a pro mě do té doby úplně neznámý.

Hledání jehly v kupce sena si určitě užijete při #174 - GC11QCJ - Spoutany kamen rozbil hladinu - TM. Znáte ty obří kvádry kamení svázaného drátem, používaného např. na stavbu záteras a zdí (protihluková stěna u konečné 8 v Líšni). No a v té máte najít malé mikro, schované kdesi uvnitř. Takže rozebíráte, rozebíráte, až (ne)najdete :). Já měl štěstí - druhé šáhnutí a byla moje. Bez nápovědy i hintu. Uff... Podle logbooku tam někteří strávili podstatně delší čas.

vetřák v kloboukách


Společně s Lenkou (už měla po zkoušce, úspěšně) jsme šli na "procházku" okolo Špilberku. Asi v půlce jsme bohužel zjistili, že mnou postrádaný mobil zůstal v zaparkovaném autě pěkně v držáku mezi sedačkami. Takže rychle odlovit #175 - GCZYYZ - Vaclav Babinsky - TS a zpátky.

Měli jsme ještě naplánovaný odlov TPG #2, ale bohužel jsme už spěchali a cache jsme nenašli :(.

Druhý dne, v mezičase mezi obědem a hodovým průvodem v Těšanech, jsme si posvítili na #176 - GCQDVH - Vetrny mlyn I. / Windmill No.I - TM v blízkých Kloboukách. Přišli jsme dokonce ve správnou chvíli, takže jsme měli dokonce i prohlídku mlýna...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.