neděle, srpna 19, 2007

Den 48. - Bear Island

Náš původní plán zněl tak, že vyrazíme na Bear Island (oficiálně nazývaný Hammocks Beach State Park), obsadíme jedno z mála míst na tábořišti, budeme se slunit, noc strávíme na ostrově a ráno budeme pokračovat dál buď do Wilmingtonu nebo na bratry Wrighty.

Všechno takhle pěkně vycházelo jen do příjezdu na ostrov: všechny kempovací místa jsou obsazená. Takže jsme se jenom slunili a večer pokračovali domů. Trasu výletu najdete tady.
bear island

Na Bear Island se dá dostat malým trajektem pouze pro asi 30 lidí, který kličkuje mezi mělčinami. Ostrov je proslulý želvami: zrovna v těchto dnech by se mohli narodit malé želvičky.

Když už jsme u těch želv: včera jsme potkali jednu kousek od práce. Nebyla to ale normální želva, ale Snapping Turtle. Tahle korytnačka má pěkně svižný a dlouhý krk i nohy, a neméně snaživé zuby. A je i masožravá. Podařilo se jí vylézt na silnici, odkud jsme ji dostali společně s člověkem z Lenova, které je od nás naproti.

Po cestě zpátky jsme viděli docela dost delfínů. Ale žádné velké skotačení pro turisty - vždy jen ukázali horní ploutev a šup pod vodu. I tak to byla velmi poutavá podívaná.

A po cestě zpátky jsme ještě stihli jednu keš na odpočívadle :).

1 komentář:

  1. Anonymní18:29

    nahodou jednou slo zahlidnout velky kus delfina - skoro vic nez pulku. od oka az po ocas. takovy ten bezny filmovy zaber...

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.