pondělí, listopadu 05, 2007

Skype: #3601 Invalid argument to encode

Nějakou dobu jsme se u Lencineho Skype účtu potýkali s probléme, že se ji při přihlášení zobrazila chyba #3601 Invalid argument to encode a program byl ukončen. Při jednom z mnoha pokusu se přihlásit podařilo, ale byla to doopravdy vzácná výjimka. Podle fóra na Skype.com to vypadalo na problém s Windows 2000, případně se zvukovou kartou (Realtek). Ani po aktualizaci ovladačů ZK se ovšem nic nezměnilo, takže jsme to brali jako problém Skype vs. Win2000 a dál ho neřešili. Hlavně že vše fungovalo na Lencinem domácím počítači s XP.

Jaké bylo překvapení, že se stejný problém opakoval minulý týden na jiném stroji s Windows XP a hlavně také dnes ráno u mě na notebooků. Naštěstí už se přišlo na řešení:
  1. downgradovat na verzi cca 3.2.0.145, kde by se problém neměl vyskytovat (případně tak dlouho spouštět Skype, až se přihlásí)
  2. File - Edit your profile - zrušit zaškrtnutí Show my time
V hlášení chyby se jako další možnost uvádí editace config.xml v Documents and Settings\\Application Data\Skype\\, což ale podle všeho nefunguje...
  1. downgrade to version 3.2.0.145, where this error does not occur (or try to run Skype again and again until successful login)
  2. File - Edit your profile - uncheck Show my time
Příspěvek byl automaticky ohákován.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.