úterý, ledna 22, 2008

Plesová sezóna

Jako každý rok nám začala plesová sezóna. Ta letošní - 2008 - asi bude konkurovat té loňské, aspoň co do počtu plesů. A to nám letos několik plesů nevyšlo: možná je tomu jedině dobře, protože i tak budou následující víkendy náročné.

11. ples gymnázia šlapanice
Původně jsme měli začít už před týdnem a půl ve Šlapanicích plesem městským, ale vzhledem k nemoci naše kontaktu (pana radního) jsme ho zrušili. Letošní premiéra přišla až o týden později na plese gymnázia, opět ve Šlapanicích. Letos to byl už jedenáctý ročník. Všechno podstatné už napsal Mišák. Jen jsem si to o něco méně užíval pod pódiem a o to více na něm. Okolo druhé hodiny sice přišla únavová krize, ale naštěstí zase brzo odešla. Opět jsem prakticky prošvihl cimbálku v Pekle. Sestra jednoho z protagonistů nás pozvala na fašanek a pochovávání basy k nim do Velké. Fašanek se kryje s naším, ale pochovávání bychom mohli zvládnout. Tak se třeba s Kubíky ještě uvidíme. Ráno jsme na úklid dorazili jen dva, s Járou K. Tedy ti stejní dva, kteří ples den předtím chystali...

myslivecký ples v tuřanech
Na sobotní večer byl naplánovaný myslivecký ples v Tuřanech. Raději jsme se rozhodli vzít auto, abychom se dříve dostali domů. K tanci a poslechu (spíš k poslechu) hrála dechová hudba Podbořanka. Asi jsou zvyklí hrát hlavně pro seniory, protože tempo bylo tristní. Náladu mohly spravit vína ze sklepů Jedlička & Novák, čili pro nás známé dvojky. Tombola byla nečekaně plná produktů myslivosti: bažanti, koroptve, zajíci, muflon, daněk atd. Na nás připadly jen ceny vedlejší, nemasité: dvě láhve Tokajského a dort Lovu zdar!

Tento víkend je v plánu ples UMČ Slatina a obecní (krojovaný) ples v Dambořicích. Na ten další potom připadá fašank.

Odpočívací dny po plesech jsou úplně ideální k procházkám a odlovu keší. Příjemné procházky na čerstvém vzduchu.
geocaching (pendolino)
Po sobotním plese v Tuřanech se nám dokonce podařilo FTF: zrovna jsme u vrat řešili jak to udělat, aby nám naše medvídě neposkákalo plesovky, když přišla notifikace na nově publikovanou cache v Líšni. Mělo jít o hřbitov, kde bývá poměrně často solidní blatíčko. Takže jsme se v rychlosti převlékli do "služebního", nachystali gumáky (právě kvůli blátu) a vyrazili na zadané souřadnice. Ty naštěstí směřovaly na starý hřbitov, kde je nyní park...

Při odlovu jsme vyplašili nějaké ptáky spící v korunách stromů. Evidentně to nebyli sourozenci bažantů z plesové tomboly, protože nás nechali v klidu zalogovat a nechtěli nám oplatit dávky broků ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.