pátek, března 07, 2008

FTF k FTF sedá

To vám bylo takové normální pondělí... Absolvoval jsem pravidelný telefonický meeting s Amíky, naplánoval kino (Sweeney Todd: Ďábelský holič z ulice Fleet Street), když v tom dorazil notifikace. Melatin, multicache, kdesi u Bílovic. Celková trasa cca 10km (pokud se nepletu). Když bychom do toho nešli sami, tak bych se i nechal přemluvit. Jenže Gastowski, Rarášek ani místní Michal_a_Jana se nechytali. Už už jsem se začal chystat do kina, když přece jen Michal: "Máš helmu?" A už se jelo. Do Bílovic jsem stejně musel za účetním.
Auto jsem nechal kousek od "hrnečkového" domu, přisedl jsem na Michalovu čtyřkolku a vzhůru! Pěkně to utíkalo: Michal řídil a zjišťoval odpovědi na otázky, které jsem mu zadával z PDA a kam jsem potom i zapisoval výsledky. Všechno proběhlo tak rychle, že jsem stihl odlovit ještě jeden kousek po cestě domů a jeden potom s Lenkou po cestě do kina: kvůli neplánovanému výletu jsme šli až na desátou.
Přibližně o půlnoci, když už jsme mířili domů, nás zastavila hlídka PČR. Naštěstí jen běžná (a bezproblémová) kontrola. Odjíždíme a najednou další notifikace: nějaký nový Hornek. Rychle domů, přezout a můžeme jet. Od silnice ke keši to bylo tuším něco přes půl kilometru, kdesi ve tmě štěkali psi, no prostě romantická vycházka. Zvlášť po ďábelském holiči. Naštěstí se nikde žádné břitvy netřpytily :). No a už druhé FTF.

V Sobotíně jsme byli už loni, ale tenkrát tu ještě žádná cache nebyla. Tentokrát už ano. A čirou náhodou tady byl i nějaký místní, který ji opravoval. Takže jsme se mohli podívat i dovnitř, dozvěděli jsme se i něco z historie. Ukázková prohlídka. Jen škoda že nejsou prostředky na její důkladnou opravu a údržbu: viděli jsme krásné sochy, které původně stály venku, ale teď musí být schované kvůli vandalům, fresky uvnitř... Škoda.
Geocaching je čím dál víc oblíbenou zábavou. Bohužel se čím dál častěji objevují chytrolíní (kdosi s 16 nálezy si v logu naší keše vyskakoval, že obtížnost a terén má být jiný, přitom to byla jeho první multina), šetřílci (keš v krabičce od másla, která nevydrží ani prvních deset nálezců) a podobní. Asi by se měl doopravdy zavést limit cca 150 nálezů, než bude možné založit vlastní cache.
To takhle jednou Kubrtson vypustil do světa novou cache. Všichni si nad ní lámaly hlavu a přitom to bylo tak jednoduché (po bitvě je každý generál :) ). Mořil jsem se s ní večer, mořil jsem se s ní ráno, až to nakonec šifra nevydržela a prozradila mi svoje tajemství :).
Následující sérii jsme zvládli s Gastowskim, jen tak po práci. Na protažení :)
Na Kříž jsme vyráželi také společně s Gastowskim. Rarášek bohužel nabíjel UPS kdesi v polích, takže nám jen tiše záviděl. Už už jsme mysleli že tam žádná schránka není, ale byla. A bylo...

4 komentáře:

  1. Anonymní15:18

    anonym
    delas neco jineho nebo hledas jenom kesky?

    OdpovědětVymazat
  2. Zajmu mame hodne, ne jen kesky. Ted je krasne, takze si uzivame pocasi a vyletujeme.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní22:58

    > V Sobotíně jsme byli už loni, ale tenkrát tu ještě žádná cache nebyla. Tentokrát už ano.

    Nevim, ale podle toho jak to popisujes mi prijde skoda trmacet se na misto, kde je neco k videni leda pod zamkem. Zajimavost takove kese je na stupnici od nula do desti nekde kolem minus 100.

    OdpovědětVymazat
  4. Jj, je to hrozná dřina a vůbec nás to nebaví. Příště jdeme na procházku do Vaňkovky.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.