středa, září 03, 2008

"Brněnský drak"

Před pár dny se mi do rukou dostal recept, tak trochu netradiční a o to zajímavější. Jmenoval se "Slaný krokodýl". Pro nedostatek času se zkouškami a chystáním krojů, jsem se k jeho stvoření dostala až minulý týden.

V podstatě jde o základ v kynutém těstě a dovnitř schováte co máte rádi. Není nad to, když se podaří chutě dobře zkombinovat.

Těsto mi zamíchala a připravila naše stále "ještě nová dobrá" pekárna.
Při tvorbě těla mi těsto kynulo přímo pod rukama a protože jsem nešetřila nádivkou, stal se ze "Slaného krokodýla" "Brněnský drak". Když se dopekl, vypadal jako, když by se nafukoval ten pravý (podle pověsti) hasícím vápnem. Jen vybuchnout.

Příště ho ještě něčím posypu, aby bylo těsto chuťově výraznější, ale není to nutné (taťka pochválil chuť samotného těsta i tak:) ).

Nádivka: pravé lesní žampióny s feferonkou, salám gothaj, pikantní klobáska, jarní cibulka, vajíčka - vše se opékalo na pánvi, abych nemusela draka moc dlouho péct.
Na vršek nádivky jsem přidala černé olivy, papriku a dva druhy sýru (eidam a nivu). Samozřejmě přišlo na své i nějaké to koření.

Po obědě zbyly jen drobky a myšlenka: upéct z jednoho těsta draky dva místo jednoho :).

1 komentář:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.