pátek, listopadu 14, 2008

Vánoce jsou tady!

Po skoro měsíci čekání (trvalo to jako celý rok!) máme net. Potvrdily se sice všechny noční můry, ale jede.

Po nastěhování na byt jsme zjistili že přípojku máme. Ale jen kabel uprostřed ložnice, kde nám k ničemu nebyl, protože počítač i televize je ve vedlejším pokoji. Kabel jsme tedy potřebovali prodloužit a to poměrně akutně: do ložnice měla přijít 3m široká skříň, takže přístup ke kabelu bude nemožný. V nějakém bau jsem koupil kabel i propojku a tajně jsem doufal, že to ničemu vadit nebude.

Instalatéři také tajně doufali, dokonce pochválili dopředný signál, ale ten zpětný se pořád nějak nedostavoval. No nic, propojka se musí vyměnit za jejich fajnovou F-spojku. Skříň bohužel odsunout nešla, takže jedna díra do zad, druhá díra do zad, třetí, čtvrtá, pátá... Spojka se vyměnila, ale zpětný signál pořád nic.

Prozkoumáním kabelu se zjistilo, že na chodbě je kabel X, k nové zásuvce vede (mnou položený) kabel Z, ale za skříní je nějaký kabel Y. Takže další spojka, kterou nějaký filuta schoval do zdi, takže nemohla ani tam, ani zpátky.

Nová díra z chodby (nad skříní), nový kabel, ale výsledek pořád stejný. Dlouhé minuty přemýšlení a zkoumání kabelů s podezřením na sabotáž či odposlech.

Důvod se nakonec našel a byl více než prostý: vadný modem. Díry ve skříni i ve zdi naštěstí nejsou vidět a net jede. Uff.

3 komentáře:

  1. návrh na novou anketu :
    metoda "2x měř, jednou řež" nebo "pokus,omyl" ?

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní13:31

    my, co máme technickou školu řešíme všechno metodou "pokus, omyl"...taky podle toho vyoadjí výsledky :-)
    Ovšem nejlépe se metoda "pokus, omyl" uplatňuje při výběru partnerky :-)

    Bulhar

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní14:32

    Miták říká: Chááchááááá :-)

    Ne, vážně, to je zase jednou fušeřina jako pes a i když vždycky tvrdím, že mi cizí neštěstí dělá radost, tak ti to nepřeju, ale pobavil jsem se dobře ;-)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.