pondělí, listopadu 19, 2007

Den 14. Pláž

Fotky jsou tady.
Vstávali jsme brzy ráno. Byly před námi dvě víc jak 120 mil dlouhé cesty (jedna tam a druhá zpátky).


K oceánu jsme dorazili před 11. hodinou. Štěpán mě vzal do místního Akvária. Mají ho moc pěkně udělané a dokonce jsem si sáhla na nějaké to mořské stvoření.

Před 13. hodinou jsme dorazili na pláž. Cestou jsme si dali vlastnoručně připravený Hot Dog. Pořádně foukalo a všichni jsme byli rádi, že máme mikiny. Opravdu nebylo úplně na koupání, někteří domorodci chodili i v čepicích.

Myslím, že se v tuto dobu koupou jen Češi. Malá skupinka lidí si přinesla plážová lehátka a uvelebili se na pláži. Chvilkami na nás s lehce nakrčeným obočím pokukovali. Ani se jim nedivím, byla fakt zima. Tak rychle jsem ještě převlečená nebyla. Nebýt větru byla by to krásná idylka na pláži u oceánu, ale takhle... Cestou k molu, kde jsme si umyli nohy v teplé vodě, jsem posbírala několik mušliček a spěchala do auta. Michal sice zatopil, ale ohřívali jsme se ještě dlouho.

Na cestě domů jsme se ještě zastavili v obchodě, podívat se na zlevněné zboží. Večer nás čekal hokejový zápas Hurikáni proti Panterům a tak jsme měli docela na spěch.

Do hotelu jsme přijeli jen 5 minut před tím, než nás měl vyzvednout Jeff. Rychle jsme proběhli koupelnou, abychom se zbavili nadbytečné soli z oceánu, převlékli se do červených barev a vyrazili jsme fandit.
Byla jsem poprvé na hokejovém zápase a hned na NHL. Tady v Americe je to taková rodinná záležitost. Chodí sem i s batolaty. Během zápasu je v hale dost rušno a hlučno, takže moc nechápu přítomnost těchto prťat, ale pokud už jsou zvyklí (proti gustu, žádný ...). Na druhou stranu tady máte jistotu, že vám nikdo nerozbije hlavu židličkou, na které sedíte. Výsledek zápasu Hurikáni/Panteři 2:1.

Po zápase nás Jeff vzal do města. Napadlo mě, že bych se někdy ráda podívala i do Irska. Do těch jejich hospůdek... První pub, do které jsme se podívali byla právě irská, Jeff mi asi četl myšlenky. Skoro ve všech těchto klubech, hospodách atd. se platí vstupné a musíte se prokázat ID. Pokud nevlastníte ID, doporučuji passport. Český řidičák v mnoha případech neobstojí :(. Díky tomu jsme se prošli (2 členové týmu totiž neměli pasy), mohli stát jen asi metr od projíždějícího nákladního vlaku a podívali se do místních zákoutí. Letní zahrádky jsou využívané i tomto období. Jsou zadělané silnějšími igelity a lidé se tak mohou bavit i venku. V druhém klubu jsme měli možnost vidět i nastávající nevěstu, která se loučila se svobodou.
Tento večer jsme měla možnost ochutnat ve zdejším kraji podávané pivo. Vesměs jsme pili piva irská. Je to podstatný rozdíl chuťový i vzhledový proti našemu pivu.

Něco málo po jedné hodině ranní jsme vyčerpaní padli do postele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.