Rohlíčky obzvláště vypečené
Posledním dílem dle receptů byly celozrnné bulky, které se pojedly "málem na mrknutí oka", stejně jako pivní chléb s nivou a česnekem.
Mňam, mňam, mňam...
Dnes jsem se donutila zaběhnout do obchodu a koupit chybějící ingredience, abych se mohla pustit do jednoho z mnoha dalších experimentů - do pečení křupavých rohlíčků.
Těsto nakynulo jedna radost. Stačilo jen vyválet 2 kola (zjišťuji, že ne vždy se těsto chová dle přání kuchařinky - vyválet kolo není jen tak), nakrájet je na osminy a zamotat rohlíčky (to už bylo podstatně jednodušší). Ty potřít směsí oleje, obložit anglickou slaninou a sýrem a dát do vyhřáté trouby. Za 20 minut jsem měli to potěšení a tahali jsme z trouby rohlíčky obzvláště vypečené.
"Anglická" je pěkně vypečená, takže úžasně křupe a sýr - o tom ani nemluvím. Nikdo už nechtěl tak pozdě jíst, ale všichni si sezobli alespoň polovinu rohlíčku.
![]() |
Rohlíčky |
No prostě dobrota. Jsem ráda, že jsem opět strávila nějaký ten čas v kuchyni a měla příležitost udělat radost chuťovým buňkám rodinných příslušníků.
Taťka k tomu usmažil houbové řízečky a nachystal houbovou praženici. Dnes se prostě dařilo samým dobrotám :).
Těším se, až vstanu a posnídám, takovou chuť na ně mám.
noooo, a já neochutnala, ale vypadjí móóóóóc chutně:-))))) hned bych se zakousla do monitoru:-)))
OdpovědětVymazatNa nás s MarekLem vzorky ve Žďáru vystačily a zmizely v nás za minutku. Dostal jsem také chuť na nějaké experimenty - rohlíčky lze určitět doporučit k repete.
OdpovědětVymazat