čtvrtek, listopadu 30, 2006

Den I.D.I.O.T.

Dneska jsme s Martinem měli na programu (podobně jako v posledních 3 letech) návštěvu Zlína, resp. konference Databázový svět. Asi nás mělo varovat už to, že Martin s Bárou ráno nemohli najít doklady a tak se odjezd o cca 20 minut opozdil. A taky to, že prakticky po celou dobu nešlo v autě pořádně chytat rádio.

Abychom se na obědě nemuseli mačkat s první vlnou, nakoukli jsme do nachystané Hands On Lab (HOL), kde byly nachystány 4 možné scénáře na okusení všemožných microsoftích databázových hraček - po projití všech bychom měli být dostatečně vzdělaní, abychom vyplnili záludné soutěžní otázky a v případě úspěchu+vylosování dokonce vyhráli Xbox360.

Opět jsme s Martinem prokázali naše kvality, když jsme jako jedni z mála (v tom okamžiku jsme byli pouze 4 správně odpovídající, z cca 300 lidí (všichni ale na HOL nešli)) měli všechny odpovědi správně a byli jsme tak žhaví kandidáti na vítěze při večerním losování...

Jenže pak se to nějak zvrtlo.

Přednášky doběhly, ceny DB produktům roku byly předány, panelová diskuze byla uzavřena a nastal čas losování. To že většinu cen vyhrála děvčata v sále (která mimochodem s DB nemají nic společného, jsou to studentky UTB, na které se konference odehrává) nás ani nemrzelo, protože my přece vyhrajeme ten Xbox. Posledních pět cen. Napětí. Přináší se skleněné osudí s 5 jmény (ještě někdo pátý zvládl správně odpovědět) a hlavně Xbox. Xbox!

5 jmen, 5 výher: 2 knížky, 2 školení a 1 Xbox.

A první knížku vyhrává ... no samozřejmě já. Nu což, Xbox vyhraje Martin (byli jsme domluvení, že si ho budeme pučovat; kdo ho vyhraje ho bude mít první týden).

Druhou knížku je pro ... Martin.

Tohle prostě nemohla být náhoda. Oba vedle sebe, oba tu stejnou knížku. Stejně blbou knížku. Kdyby sleva na knížky, kdyby nějaká jiná knížka, kdyby školení... Business Intelligence v SQL Serveru 2005. Knížka o serveru, který ani jeden z nás nepoužívá. O serveru, který nepoužívá ani nikdo z mých známých. O serveru, který je od MS. O BI, OLAPu, které nemáme kde použít. Obsahem blbá knížka.

Jenže ono to pokračovalo. Volám Lence tuhle katastrofickou příhodu a dozvídám se, že jsou další připomínky na naše fotky na Picase. Něco si vyfotím a dám to na web. Žádné nevhodné fotky, společensky diskreditující... Nikomu je nenutím. A přitom někomu vadí. Asi zavedu pravidlo: chceš fotky, tak buď je dám i na web nebo nic. A budu si tak brát foťák už jenom do přírody, kde budu sám :).

A dál. Martinovi mělo včera PPL dovézt novou tiskárnu (Martin: "Dochází mi v tiskárně toner, takže asi budu muset koupit novou tiskárnu"). Jenže nedovezlo a chtělo to napravit dneska, kdy ovšem nebyl nikdo doma. Večer jsme se pro ni chtěli zastavit ve slatinském depu, po cestě ze Zlína. Chtěli. Nezastavili. Konference skončila pozdě...

Přijedu domů a zjistím, že Michal Kocáb a Klaudius Kryšpín zakládají Pražský výběr II. Bez Michala Pavlíčka a Vildy Čoka (odpověď M. Kocába)...

Tomu říkám den. A co bude zítra?

Já už nevím, co děláme špatně...

PS: Nechcete zachránit jednoho losera a koupit od něho úplně novou knížku?

2 komentáře:

  1. Anonymní15:13

    Líbil se databázový svět? Taky nechápu, jak mohly ty studentky vyhrát, ale tak alespoň budeme mít chytřejší ženské.

    OdpovědětVymazat
  2. Až na ty naše knížky to byla klasika.

    Klidně ať děvčata vyhrávají, ale proč zrovna já dostal knížku na kostičky u MS SQL Serveru?

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.