neděle, června 03, 2007

Okolo s kolem 2007

Letošní XIII. ročník cyklospolečenskorelaxačního nezávodu se konal v sobotu 26. května.
Náš tým měl 3 členy: Já (Lenka), Štěpán a Mišák.

Už dlouho jsem se na tuto sobotu těšila, ale měla jsem i trochu obavy jak to zvládnu, protože jsem letos byla na kole jen několikrát a byly to krátké vzdálenosti. Obavy vyplývaly z délky trasy cca 60 km a taky z kopcovitého terénu (prvních 15 km je v podstatě pořád do kopce).

Auto jsme nachystali docela rychle a potom už jen připravit trasu do GPSky, neb jsme chtěli ulovit něco málo keší :). Jinak střešní nosiče půjčují např. autodíly Rauš ve Staré Líšni - za 180Kč/víkend (šlo jen o "zahrádku", nosiče kol máme vlastní).

Vyjeli jsme dle plánu, vysadili jsme náhodného stopaře Pepého doma a spěchali na start. Zápis jsme provedla velmi rychle, asi za 1 minutu 10 hod (v deset zápis končil).

Při demontáži kol ze střechy auta došlo k drobné nehodě. Jednomu členu týmu jaksi nedopatřením zůstala noha pod autem, ale naštěstí vše dobře dopadlo a na závod nezávod jsme se vydali všichni.

Vyjeli jsme s drobným zpožděním, takže byl hlavní peloton dávno před námi, ale díky tomu jsme měli příležitost spatřit na vlastní "bulvy" na vzdálenost cca 5 m PENDOLINO v celé své kráse. Potom už nás čekal první kopec :(. Znáte to, máte pocit, že už je konec a když se přehoupnete přes horizont, tak vám oči zase zesmutní - další kopec.
První keš jsme odlovili před první občerstvovací stanicí
Vyšlapali jsme do kopce, pokořili rozhlednu, zalogovali a hurá na zrzavý iontový nápoj :).

Další část závodu se nám dařilo dohánět ostatní jezdce a tak jsme měli dobrý pocit.
Asi v polovině nás zastihl lehký deštík. Ani jsme moc nezmokli, ale silnice zůstali mokré a tak jsme se vykoupali díky chybějícím blatníkům :).

Cesta ubíhala v pohodě a tak jsme se brzy dostali ke druhé keši
Po úspěšném odlovu jsme se zastavili na hrázi a hrdě pokračovali do cíle. Tam jsme dorazili společně s Ivanem Křivánkem na dresine. Jeho výkon byl úctyhodný.

Na trať jsme vyrazili mezi posledními 20 a do cíle jsme dorazili mezi prvními 20. Je pravda, že jsme nijak moc nevysedávali v občerstvovacích stanicích jako ostatní, ale aspoň jsme se vyvarovali nebezpečným pádům.

Trochu jsme se hodili do "gala" a čekali jsme na zbytek pelotonu. Kolem šesté hodiny večerní nás osvěžila krátká smšť krup (o velikosti hrášku). Ve zdraví, jen trochu mokří jsme se zaposlouchali do zvuku kapely "Třetí zuby" a po desáté hodině jsme vyrazili domů.

Už se těšíme na další ročník. Kdo pojede s námi?
2007-05-26 okolo s kolem

A ještě tu jsou fotky od Mišáka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.