neděle, srpna 05, 2007

Den 34. - Blue Ridge

Ráno: vstali jsme překvapivě brzo, takže jsme už chvilku po osmé vyráželi směrem Blue Ridge. To je taková asfaltová hřebenovka pro auta. Celou trasu naleznete tady.

Oběd: Burger King (lepší volba nebyla) chvíli před stoupáním na hřeben.
blue ridge

Odpoledne: pomalu jsme se posunovali po Blue Ridge, s přestávkami na focení na k tomu určených místech. Jedním ze dvou významnějších míst bylo muzeum minerálů: pěkně a poutavě zpracované, ale poměrně málo informací. Tím druhým byly vodopády a traily okolo nich. Hned bych do té vody skočil :). Více už asi prozradí fotky.

Chtěli jsem toho stihnout podstatně více, ale díky focení jsme se zdrželi. Všichni si přivezli karty plné fotek...

Ještě před odjezdem z Blue Ridge jsme se (spíše omylem) dostali k parnímu vlaku Za nějaký ten dolar si můžete koupit lístek a vyrazit starou párou po místní úzkokolejce. V nabídce je myslím i pronájem lokomotivy, kdy se z vás stane strojvůdce. Nevím jestli si to pamatuji správně, ale tuším že to stálo $ 300, ani nevím na jak dlouho. Někde bych tu našel i letáky.

Večeře: Wendy's. Hned se ptali odkud jsme a byli poměrně zaskočeni tou dálkou. Ptali se na naše peníze, ale neměli jsme sebou žádné. Příště si musíme vzít takové ty malé čokoládové mince a budeme jim tvrdit, že tím se u nás platí ;)

PS: pokud se chcete podívat, kudy nejspíš zítra poletíme, tak se podívejte sem, nechejte si vyhledat TTA;JNX;HRJ;TTA. Ještě si ráno musím přečíst instruktážní mail :)

5 komentářů:

  1. Anonymní07:46

    Az se mi nechce verit, ze to ke konci tak rychle ubehlo podle toho grafu. Mel jsem dojem, ze 421-40-85-40 usek bude trvad delsi dobu.

    Radsi se s takovymi cisly moc nezverejnovat ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Sis nevšiml, že to je "road bike" trip? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní14:40

    Aha! Tak priste Neumanny na strechu - upevnit kolo a nekdo si na nej sedne s tou helmou a kamerou do 200mil/h a muzem vyrazit.

    OdpovědětVymazat
  4. 2 AN: přesně tak!

    2 Lukov: mě tedy tak nádherný nepřišel ;)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.