úterý, června 17, 2008

Čechomor, Vlasta Redl, Muchovci & Bolek Polívka

Čirou náhodou jsem se před nějakou dobou v očekávání DVD z posledního koncertu s kapelou podíval na web Vlasty Redla. O hrajícím kotoučku jsem žádnou informaci nenašel, ale koncerty se nám zase trošku rozšířily. Kombinace Redl + Janoušek + Samson mi úplně nesedla, takže jsem se díval na ostatní kombinace a ejhle - Čechomor, Vlasta Redl, Muchovci a Bolek Polívka! Jen tři koncerty a jen na Slovensku. To je ale kombinace! Na Slovensko, konkrétně na Bratislavu a Čechomory v Incheba aréně, máme jen dobré vzpomínky, takže rozhodování bylo velmi snadné.

Odpoledne v den koncertu jsme tak společně Mišákem, Jitkou a jejím přítelem Vaškem usedli do vozidla prověřeného předchozí návštěvou Slovenska a vyrazili směr Hodonín, Holíč a kousek doleva do Skalice. Po cestě jsme ještě museli nutně zastavit v Hodoníně a odlovit místní #900 - GCYC0K - V Hodonine za vojacka mna vzali - MS. Důvod je myslím více než jasný, jubilejní... Ostatní si potom ještě mohli zalogovat pár kešek ve Skalici, kde my už máme od dubna prázdno.

Zahrady u Františkánského kláštěra, místo konání koncertu, jsme našli až s hintem od místních: informační šipky ukazovaly jinam. Hned vedle byla lákavá vinotéka, v době naší návštěvy jen pro VIP :(. Dorazili jsme poměrně brzo, takže jsme mohli obsadit pár laviček asi ve třetí nebo čtvrté řadě.
polívka, čechomor, redl a muchovci ve skalici

Večer nakousli něco po čtvrt na devět Muchovci z Těrchové. Nezněli špatně, ale pořádně vychutnat jdou asi jen v menším osazenstvu a někde u vína. Po pár písních se ukázal i Bolek Polívka, který do placu přihodil pár vtípků a zase zmizel. Objevil se zase až v pauze po vystoupené Muchovců, kteřé tak akorát včas střídal Vlasta Redl. Tajně jsme doufali, že se objeví s kapelou nebo aspoň s její částí, ale marně. I tak se Vlasta ukázal v tom nejlepším světle, blískl se s Ach synku, synku upraveným do podoby státní hymny a rozhodně mohl mít více prostoru. Bolek Polívka opět ukončil i toto pásmo a po pár dalších vtípcích uvítal na pódiu Čechomory. Čekal jsem opět jen nějaké kratší vystoupení, ale nakonec z toho byl skoro dvouhodinový koncert, včetně přídavků. Skupina se představila s novým bubeníkem Martinem Vajglem, basistou (jméno si bohužel nepamatuji) a jako vždy podala více než vydařený výkon (do kterého tu tam zasáhli předchozí účinkující). Amfiteátr si rozhodně celé vystoupení pěkně užíval.

Někdy před půlnocí jsme se otlačení z laviček vydali zpátky na Brno, jen s krátkou zastávkou u #901 - GC14ZH0 - ZOO Hodonin - TR.

Z koncertu mám také několik videí, postupně je doplním...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.