pátek, srpna 29, 2008

Černý čtvrtek brněnských kačerů

Není tomu tak dávno, kdy bylo v ČR aktivních 9000. keš (nejsou započítány archivované cache, celkový počet založených je tedy větší) a už se pomalu blížíme k devíti tisícům pěti stům. Na první pohled to může vypadat velmi slibně, protože čím více krabiček, tím více možností k lovení. Jenže ono tomu tak úplně není a včerejšek (a noc na něj) je toho jasným důkaz: v Brně a nejbližším okolí se z pěti nově vyklubaných keší tři ukázaly jako nelovitelné. Dvakrát špatné vzorce, jednou velmi špatné zaměření. U jedné se vzorec musel opravovat dvakrát a u druhé nešla ani po třetí (oprav bylo mážná ještě více) korekci najít druhá stage. Více jak tucet hledačů vy vám o tom mohl vyprávět.

foto by mr. toner

Když se podíváte na cache z tohoto a minulého týdne, tak to také ledasco napoví: nové cache se věnují tématům na které už cache existují, špatné úkryty, špatné listingy... Teď tu máme druhou cache, kde je potřeba zjistit údaj z konkretního vozu MHD, tři vykopané cache a jednu vyvrtanou do stromu, schoda tras multikeší, třetí (nebo čtvrtou?) cache věnovanou šalinám, univerzitní cache paralelní k těm, které už existují...

Uvidíme jak to bude vypadat dál, to povídání o kvalitě a kvantitě už doufám opakovat nemusím :). Aspoň jsme si MarkemL udělali pěkný večer ve dvou :). A díky Aničce za večeři!

4 komentáře:

  1. jo jo pořád se něco děje - a pro spoustu lidí je to magořina - luxují všechno za každou cenu a zakládání jakbysmet - myslím že by neškodilo přitvrdit v pravidlech a vydat nějakou revizi alespon pro ČR :) aby nebyl keš na každým rohu.

    OdpovědětVymazat
  2. rowing, Štěpán: jo, taky čekám až se to uklidní a nebudou po brně přibývat další. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si říkám, že tohle zamořování dalšími i dalšími keškami, často velice nekvalitními, povede ke konci Geocachingu jak ho neznáme.
    Já mám založeny dvě keše a další už zakládat nebudu. Nemá to cenu.
    Méně je někdy více a já jsem propadl Geocachingu ve stavu před rokem a půl. Kdybych mu měl propadnout teď, asi bych se rozmýšlel :-)
    Nejhorší na tom je, že jak takhle ty nové keše kritizuju tak za chvilku je půjdu ven lovit :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Njn, je to práce jako každá jiná :)

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.