neděle, ledna 27, 2008

Výlet do Bílovic a obecní (krojovaný) ples v Dambořicích

Páteční večer patřil obecnímu plesu na Slunečním dveře. V hlavním sále hrála dvojička Tom Sawyer Band, na druhé stage (v restauraci) potom cimbálka Petra Šrahůlka (na kterou jsem se opět moc nedostal). Ples dobrý, tombola bohatá (s faux pas pana starosty, který se při předávání mobilního telefonu zeptal jeho výherkyně, jestli bude volat manželovi; ten je ovšem rok po smrti), jen ty ceny... Těstovinový salát za devadesát, guláš (byť kančí) bez koruny za dvě sta a tatarák (prý jihoamerický) za 280,-. Místní se chtěli jistě předvést kvalitou, ale stejně tak by asi měli nabízet i nejihoamerické produkty. Na nápojovém lístku byly vína od cca sto padesáti do dvou set korun, ty stejné panáky (3+1) nás jednou stály 205, podruhé 165 a potřetí 105,-.
geocaching (obrazová, dykova)
Na ples podnikatelů by to nebylo špatné, ale ne na obecní. Aneb v jídelně za ceny z vedlejší restaurace... Snad si to pan provozní pro příště uvědomí, z předchozího místa se odcházelo právě kvůli cenám.

Každopádně ples jsme si užili :). I ten tatarák jsme si objednali. Jeden. Pro šest lidí :).

Sobota teplotně lákala k výletu do přírody. Byla totiž poměrně zima, což bylo dobře. Pokud by bylo ještě tepleji/vlhčeji, tak bychom se asi z blata nevyhrabali. Směr byl jasný: Bílovice a místní lesní cache:
Původně jsme chtěli dát ještě dvě další, ale časově už to bohužel nešlo. Děvčata musela domů chystat kroje a přišívat čepení. Udělali jsme jenom dobře, protože druhý den ráno bylo v této oblasti publikováno několik nových studánek (rozuměj keší u studánek), takže to vybereme příště.

Odjezd se opět trošku zpozdil, protože jsme chystali (Lenička) občerstvení a přišívalo se dvoje čepení. A kdo bude remcat, tak příště zůstane doma a nedostane ani jednohubku :) !

Trasa do Damobřic byla pevně naplánovaná: tam přes Újezd, zpátky menší zajížďkou přes Bučovice a Slavkov. Takže před vstupem do sálu už jsme měli na GPS další zářez:
Nestihli jsme sice nástup a besedu jsme jenom sledovali z pódia, ale i tak nás bylo málo, abychom se mohli přidat. Dál se večer odvíjel v nekončícím víru: vynechali jsme myslím jen 2 série (jednu normální a verbuňk; kvůli mému důkladnému a kompletnímu propocení), jinak jsme byli pořád na parketu. Na všech předchozích plesech byl parket plný "poskačovačů na místě", kteří umí dokonale blokovat ostatní (a ještě jim přitom ublížit), ale tady to bylo hned o něčem jiném. Fotky myslím dokreslí vynikající atmosféru.
krojovaný ples dambořice

Okolo druhé ranní nastal čas k odjezdu. Chtěli jsme se alespoň u jedné cache vyfotit v kroji, ale byli jsme od hlavy k patě mokří a venku byla doopravdy zima (v noci přišly ony silné větry). Kufr Kangoo byl tak akorát na kroje a ceny z tomboly. Zbytku plesařů se možná nezdálo, že se z krásných krojů převlékáme do tvrdého outdooru, ale nám to určitě logické přišlo. Posádku (Joža, Mišák, Lenka a já) doplnila ještě Malinka, že s námi pojede na poklady. Podle všeho ji to bavilo, jen jí podle jejích slov bylo líto, že se je boří podpatky do bláta :).

Zpátky to šlo pěkně, jen asi dvakrát jsme se trošku zdrželi hledáním.
Domů jsme přijeli něco před pátou, což bylo tak akorát. Všichni už spali, jen já pořád jaksi nemohl. A ještě fotky z plesu od Mišáka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.