úterý, července 22, 2008

Kolem okolo Vídně

Na začátek přihodím dvě sady dříve odlovených kousků. Hned první z nich je velmi zajímavá, protože je potřeba zdolat cirka 7m elektrický sloup (bývalý). Náš pokus byl tak napolo úspěšný (dostali jsme se cirka do půlky), když se objevili MirHa a po vzoru King Konga vyskákali nahoru. Škoda že nemáme fotky...
Druhá zmiňovaná série je z Kohoutovic, kde se toho v poslední době urodilo poměrně hodně. Ovšem kvantita jak víme není kvalita. Ale co už. U jedné z nich autor vyžaduje fotku stavby nového bazénu. Jenže my jsme tu byli jaksi v noci a bez pořádného foťáku, takže jsme k logu mohli přiložit jen pěkné černé nic :).
geocaching (vídeň)
A teď už k samotné Vídni: výprava ve složení Abakus, Dark a MarekL vyrazila v neděli lehce po osmé hodině směr na Vídeň. Cílem bylo přibližně 30 keší, převážně unknown, které jsme vyluštili v předchozím týdnu. Počasí o víkendu sice podle předpovědi nemělo být nic moc, ale zrovna nedělní ráno do nás vlilo nový optimizmus. Ten nám bohužel vydržel jen do příjezdu do Vídně, kde už sluníčko moc nevykukovalo a i nějaká ta kapka spadla. Nebojácně jsme sundali kola ze střechy a vyrazali. Okolo druhé hodiny už začalo přituhovat: déšť rozhodně neslábl a suché přestávky se zkracovaly. Všechno vygradovalo přibližně v šest večer, kdy už pršelo nonstop a poměrně vydatně. Ideální čas na ústup. Vrána k vráně sedá a tak jsem asi 700m před autem zjistil, že jedu po prázdném předním kole. V dešti a na zašpiněném kole se díry špatně hledají a tak jsem musel sesednout bicykl a déšť nedéšť odtlačit (druhý den jsem v něm našel malinkatý střep, nešel skoro vidět). Potom hurá do suchého oblečení v autě. Cesta domů, byť autem, rozhodně nebyla z nejsnazších. Značení pruhů nebylo přes vodu a odlesky prakticky vidět, takže to chvílemi byla menší hra na přemýšlení.

Tři nejvýznamnější body
Překvapený jsem byl při spatření jedné z protileteckých věží (Flak towers). Uprostřed normální zástavby stále je obří betonová stavba s ochozy, ze které je nyní udělané akvárium a horolezecká stěna. Podle webu jich je víc, rád bych se podíval i dovnitř; je-li ovšem na co. Obecně to jsou bunkry schopné pojmout až několik desítek tisíc lidí, sloužící hlavně jako protiletecká obrana.

Jedna z keší byla umístěna na železniční závoře. To jsme bohužel zjistili až po průjezdu vlaku, kdy už byli šraňky nahoře. Vrátili jsme se sem tedy i večer, počkali na vlak, zalogovali, vrátili zpátky do krabičky a nestihli přilepit krabičku zpátky na závoru. Tady je čas spuštěných závor doopravdy minimální. Naštěstí jel za malou chvilku další vlak.

Asi v půlce trasy jsme objevili Burger King! K radosti hlavně mě a Marka jsme se tedy mohli vrhnout na Double Whopper Sandwich, samozřejmě King size :).
A na závěr rychlá a pohodová poobědová:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.