sobota, ledna 27, 2007

Slatinský ples (ve Slatině)

Plesová sezóna se nám pěkně rozjela, včera byl slatinský ples, dnes jedeme do Líšně... Ale ještě k tomu včerejšku: stejně jako loni byl ples v dolní části Las Pegas ve Slatině. V restauraci byla kapela a parket, v salónku se jenom sedělo, na chodbě kouřilo a v hospodě byla cimbálová muzika Petra Šrahulka z Milotic. Příští rok by prý ples měl být už na náměstí, v "hotelu". Bral bych to všemi deseti, protože nejlevnější sedmička stojí 190kč (rozlévané víno nemají), jídla okolo 150kč (sami se v nich ani nevyznají), parket malý a děravý... A jen tak mimochodem účtují couvert (čti kuvér) i když nenabízí nic, co by se pod něj mohlo aspoň přibližně schovat. Prostě vám jen tak naúčtují 10kč navíc na jídlo. (Pokud nevíte, co to ten kuvér je, doporučuji tento článek; já děkuji své francouzštinářce za poskytnuté vzdělání :). )

V kulturních vložkách vystoupil postarší klarinetista a irské tanečnice (stejné jako ve Šlapanicích). K tanci a poslechu hrál Tom Sawyer Band. Nehráli špatně, jen ke konci nějak vynechávali dechnu :( (jak jsme později zjistili, tak aspoň nějakou dechnu hráli; kapela další večer zahrála lidovou série v nízkém tempu a počtu 2 písní).

Tombola byla bohatá - asi 120 cen. O pět nej (2 foťáky, vrtačka Božka, týdenní zájezd, vysavač) se losovalo, ostatní výhry šli poznat hned z lístku. Btw: stejně jako loni šla vyhrát popelnice :). Na nás letos vyšla Prima kuchařka (bomboška, žluté tričko a kalendář s recepty), publikace o velké ceně motocyklů 2005 (doma už mám dvě úplně stejné :( ) a 2 lahvinky kvalitního vína ve dřevě. Babička skórovala a vyhrála kýtu. Tíhu vítězství jsem poznal po cestě domů, přece jenom se ten 12kg balíček trošku pronese.

2 komentáře:

  1. S couvertem mám docela špatnou zkušenost z diskotéky, na tom stejném místě, ale o patro víš. Dali jsme si jedno pivo, hrála tam country kapela, kterou jsme ani poslouchat nechtěli a při placení (po cca 20 minutách) jsme se dozvěděli, že máme zaplatit couvert 20 Kč. Prý za to, že jsme přišli na koncert.

    BTW nejoriginálnější cenou v tombole, co jsem kdy slyšel (vyhráli příbuzní), byla fůra hnoje. Moc praktická věc.

    OdpovědětVymazat
  2. Mají tam v tom fakt asi bordel...

    Fůra hnoje je pro většinu lidí za trest, ale zemědělec to ocení :). Letos na hodech se vyhrávalo nějaký obilí. Loni nebo předloni byla v tombole bedna od wisky. Ale jak název říká, OD wisky; né s wisky :).

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.