středa, dubna 18, 2007

Pět kilometrů

Pět kilometrů - přesně takovou vzdálenost máme po tomto víkendu od nejbližší cache. Ok, ještě jedna je blíž, ale ta byla až do dneška disabled...

Takže to vezmeme postupně. V pátek jsem opět musel k zubaři :/. Vzhledem ke svému věčnému pohybu doma a pohybu autem jsem si nekoupil šalinkartu. Jeden lístek by mi až domů vyšel jenom tak tak (ok, stihl bych to, ale bez té cache po cestě ;) ), takže jsem si část cesty domů střihl pěkně pěškobusem. #139 - GC10W5G - denis - TS by se prý neměl lovit moc přes den, přece jenom je na dost viditelném místě v Denisových sadech. Okolo poledne, když jsem tam byl já, tam naštěstí skoro nikdo nebyl. Cache je vidět i zespodu z šaliny, jen vědět kam se dívat :).

Ještě v pátek jsme museli do Hypernovy na krátký nákup a do kina (tam jsme spíš chtěli, než museli). Měli jsme už spočítané souřadnice pro #139 - GCXB3C - Svratka - Svitava - UM, takže to byla rychlá a čistá práce. Pohled na kolečkobruslaře na místní cyklostezce v nás rozdmýchal vášeň pro kolečkové brusle, ale na to teď doopravdy nemáme ani jeden čas :(. Na místním soutoku jsme už jednou byli. Jenže tenkrát byla noc a ta rovnice se na první pohled zdála šílená. V kině jsme mimochodem byli na 300: Bitva u Thermopyl, rozhodně doporučujeme (líbilo se i Lence!). Poprvé jsem v Palace Cinemas slyšel zvukový doprod filmu takto nahlas. Nevím jestli někdo vytáhl šavli na mixpultu nebo jestli už film takto přišel od dodavatele. Každopádně sál burácel bitvou a stálo to za to. Podstatně lepší prožitek!

Další kousek padl spíš náhodou. V neděli jsem byl na zkoušce sboru ve Šlapanicích a domluvili jsme se s Brkem, že ho odvezeme (měla pro mě přijet Lenka) do Mokré. Nenabízel jsem mu to jen tak, protože v blízkém Horákově (resp. kousek za ním) je schovaná #140 - GCZ9CV - Hlasnica - TR. Když už jsme jeli, tak jsme na krátký výlet vytáhli i Pepého, který měl čerstvě za sebou první svatbu. Kromě sbormistra a učitele je to totiž i radní, předseda školské komise, výchovný poradce a oddávající :). A to jsem možná i na něco zapomněl.

Na Hlásnici je nově postavená krásná dřevěná kaplička. Snad jí to vydrží...

Zbytek lovu nám zůstal až na pondělí. V Dobrém ránu hlásili, že vychází nové číslo časopisu Biják s DVD přílohou Saturnin (a ještě něco). Ve Slatině už ho neměli, tak jsme chtěli vyzkoušet hypermarkety (a při tom něco odlovit). Asi až ve třetí trafice nám paní řekla, že tohle číslo už je asi 3 týdny staré, takže už ho dávno nemají... Co to tedy mělo v tom Dobrém ránu znamenat :( ?

Museli jsme si tedy spravit chuť. Do Kamenky je to co by kamenem dohodil a my měli čirou náhodou rozluštěnou šifru pro #141 - GC112B1 - Colossus - L. S problematickým výstupem se nám snažil pomoct Dark.metalswamp, ale nakonec jsme si našli vlastní cestu (v závěru tutéž, původně ale odjinud). V další pozorovatelně z války se schovával obří logbook (snad přežije) a naše už v pořadí druhá letterbox cache (první byla DHARMA), ve které jde o výměnu otisků razítek (zjednodušeně).

A když už jsme byli v Kamence (která je mimochodem po tmě úplně magická), tak rychle na #142 - GCRJ83 - Stone colony / Kamenna kolonie (hlavolamova cache) - TR. Rychlost nám sice sebrala GPS, která opět pěkně pozlobila. Ale zadařilo se. Raději nebudeme domýšlet, k čemu sloužil papír kousek od cache ;)...