pondělí, září 03, 2007

Den 61. - Návrat

Tak konečně jsem našel čas na poslední příspěvek: přece jen je doba po návratu trošku hektická, takže to chvíli zabralo.

Ráno jsme vyrazili na poslední nákupy a rychle dobalili, abychom stihli checkout ve dvanáct. Na letiště jsme jeli raději dřív, protože už jsme stejně neměli náladu na nakupování (alespoň já ne). V pondělí je ve Státech Labor day (Svátek práce): volno a s tím spojené nákupy. Proč teď stojí v obchodě s uvedenou 25-70% slevou karimatka $96, když předtím stála $74? I tady funguje mánie výhodná slevy.

Tento let jsme měli celý absolvovat s Delta Air Lines. Zavazadla byla do limitu, takže jsem neplatil a dokonce by se tam nějaká ta láhev vanilkové Coly vešla... Bezpečnostní kontrola a asi 2 hodiny volna odletu, které jsem si zkrátil zakoupením anglické verze Robinsona Crusoe na letištním knížkovém secondhandu.

V Atlantě jsme byli za chvilku. Naštěstí jsme i dál letěli s Delta Air Lines a nemuseli jsme opouštět bezpečnostní oblast, takže jsme už nemuseli na žádnou bezpečnostní prohlídku. Opět skoro dvě hodiny čekání na letišti, ve kterých náš let přesunuli k jiné bráně.

Až jsme byli na palubě, tak jsme se dozvěděli, že je nějaký problém s nakládáním zavazadel. Vzhledem k tomu, že to byl let do Prahy, byla na palubě i Česká stewardka s pražským přízvukem, nespisovnou češtinou, navíc neumějící ze sebe vypravit souvislou větu. Perlou potom bylo anglická zpráva: "Kapitán je i s posádkou venku a od nakládajícího perzonálu zjišťuje důvody problému a postup jeho řešení", kterou reprodukovala jako: "Kapitán je i s posádkou venku a baví se...", půl minutová pauza: "s nakládajícíma, proč neletíme."

Na večeři jsem si vybral grilovaná kuřecí prsíčka s přelivem medu a koření pěti vůní, podávané s karotkami a jasmínovou rýží a zázvorem. No, ne že by to nějak šlo z těch 2 pidikousků masa , půl kopečku rýže a 5 koleček karotek poznat. Název jídla se četl déle, než se to jídlo jedlo...

Noc v letadle nic moc. Málo místa :(.

Do Prahy jsme nakonec dorazili jen o hodinu a půl později. Batohy dorazili záhy, celníci nezdržovali, takže vzhůru domů!

4 komentáře:

  1. No tak proc si nejakou nevzal? Mohli jsme se aspon dozvedet jestli je rozdil mezi ruskou a merickou verzi :)
    Kazdopadne dekuji za mikinu. Vezmu si ji do prace az tady budou nasi IT.

    OdpovědětVymazat
  2. Vážně jsem nevěděl, jak na tom budu. Metoda vážení batohu na posilovacím stroji mi zrovna přesná nepřišla :(.

    OdpovědětVymazat
  3. Ač jako milovník vanilkové koly nerad, musím se Štěpky zastat -- ani do kabiny to vzít nemohl, protože tam se teď můžou nosit jen tekutiny balené po max 100 ml.

    OdpovědětVymazat
  4. Ale mohl jsem to dát do batohu, který nebyl v kabině... Hanba.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.