neděle, září 23, 2007

Nefunkční GPS na Fujitsu-Siemens N560

Zrovna v pátek, když jsem neměl moc času na přípravu noční geojízdy a spoléhal jsem se hlavně na funkci Najdi nejbližší a na navigační schopnosti PDA, jsem byl nepěkně zklamán. Při pokusu o komunikaci s GPS modulem v naší N560 se systém tvářil, jakože na tomto portu žádné GPS není.

V Garminovi nemám ještě české mapy. Nač taky, když bych měl za týden odlétat...

Naštěstí jsme společně z hlavy vypátrali 3 keše, o kterých jsme věděli jak se k nim alespoň přibližně dostat. Doma jsem pak vyzvedl instalační CD a chystal se přeinstalovávat PDA. K tomu nakonec nemuselo dojít, protože chytrý strýček Google poradil jak na to.

Je to velmi prosté: nesmíte mít povolenu volbu Přijmout všechny příchozí přenosy v Start - Nastavení - Připojení - Přenést. Tedy aspoň na Windows Mobile 5.0. Vynálezci N560 se totiž rozhodli, že stejný port jako GPS (8) bude využívat i IrDA (infračervený port). Jakmile povolíte automatické přijímání příchozích přenosů, je port využíván pro naslouchání, zda nechce někdo něco přenést. Ale možná to je taky úplně jinak a někdo jen špatně přeložil Crash down GPS.

Mimochodem jsem se z PDA pokoušel přenést pomocí bluetooth větší soubor na jiné PDA. Zařízení byla spárovaná, ale přenos nezačal a vždy skončil chybou na odesílajícím zařízení. Až zatržením této volby došlo k přenosu. Neměl jsem moc času na pokusy, takže jsem možná něco přehlédl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.