pátek, ledna 04, 2008

Poplatky ve zdravotnictví

Včera jsem šel na kontrolu k praktické lékařce. Podle předchozích zkušeností zabere každá návštěva od 45min do cca dvou hodin. Čekání sice zpříjemňuje televize s poučným DVD, ale když už potřetí slyšíte o inkontinenci, tak máte sto chutí nadobro zbavit tuhle mašinku elektrické energie... Smířen tedy s dlouhým čekáním jsem si sebou tentokrát vzal i literaturu.

V čekárně ovšem proběhlo překvapení: frontu tvořil jen jeden člověk! Tak nevím jestli je v blízkosti nějaký zázračný léčitel nebo jestli jsou všichni zdraví z toho, že musí zaplatit 30Kč za vyšetření.

4 komentáře:

  1. jak znám ty lidi, kteří se tam zastaví jen tak, na pokec, tak ti jsou určitě "jak zazrakem" uzdraveni.

    Těším se na potvrzení od lékařů, jak to tam teĎ vypadá a jestli ti "notoričtí nemocní" chodí dál. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že leden bude z hlediska návštevnosti ordinací hluboce pod dlouhodobým průměrem. Všichni, kdo něco potřebovali byli v prosinci.
    Ale až opadne strach a zhorší se příznaky, pacienti zase začnou přibývat :)
    V zájmu vás všech, co chodíte k praktickému lékaři do ordinace, doufám, že poplatky budou fungovat a pacientů bude rozumně..

    OdpovědětVymazat
  3. 27.12.07 jsem šel na první kontrolu a to bylo doopravdy přeplněno. Lidi chtěli napsat léky na půl roku dopředu, což stejně nejde...

    2 Martine: To by mě zajímalo, jak se domluvíš se svým doktorem ty :). Aby jsi pak neplatil za každou návštěvu u Hartlů.

    OdpovědětVymazat
  4. Byl jsem u doktorky 2.1. a lidí předemnou bylo celkem dost (a pak jich po mě ještě spoustu přišlo). Počkal jsem si přes hodinu. Asi si všichni přišli vyzkoušet, jak se po novém roce platí za vyšetření...

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.