úterý, března 06, 2007

"Expresní" balíkové služby (aktualizováno)

Moje domovina je už asi zakletá, aspoň co se týče doručování zásilek "expresními" službami. Už jsem tu zmiňoval svoje problémy s PPL (které se od té doby mimochodem přestěhovalo).

Včera se mi stalo něco podobného se službou Profi balík od České pošty - webové stopování balíku mi hlásilo, že "Po neúspěšném pokusu o doručení byla zásilka dne 05.03.2007 uložena na poště 62700 - Brno 27 - adresát nebyl zastižen", přitom doma celý den někdo byl. Jako vrchol mi ovšem přijde to, že nebýt internetu, tak o tomto vůbec nevím - ve schránce nebylo oznámení o nedoručení! A to ani včera, ani dnes... Adresa správná, strojově tištěná, dokonce s kontaktním telefonním číslem. Katastrofa.

Jakmile nyní uslyším "adresát nezastižen", "neúplná adresa" či "adresa nenalezena", tak na devadesát procent vím, že se někdo na České poště (PPL, DPD, - doplňte vaši "expresní" firmu -) fláká, nechce se mu nosit (ani malý a lehký) balíček apod.

Mimochodem v PPL jednu dobu používali zajímavou fintu: v brzkých ranních hodinách (6:00-7:30) volali na kontaktní telefonní číslo, jestli můžou ve stejný den dovézt zásilku. Pokud jste hovor propásli a zavolali později (klidně o půl hodiny), tak vám většinou už jenom oznámili, že zásilku nechali na depu a nejbližší rozvoz bude zítra... Nevím kdo je v tuto dobu vzhůru, fyzické osoby možná, ale firmy? Pokaždé když jsem tedy čekal zásilku, tak jsem si nechal přes noc zapnuté zvonění.

Abych jenom nehanil: musím pochválit Messenger (minimálně ten brněnský, ostatní neznám). Dovezou rychle a vždy (pokud je zboží doopravdy odesláno).

Aktualizováno: oznámení o uložení zásilky mi přišlo asi ve dvě hodiny odpoledne...

1 komentář:

  1. Já mám s Českou poštou podobné zkušenosti. Mám takovou teorii: Normální balíky dojdou většinou bez problémů, protože je doručuje slatinská pošta.
    Když čekám na obchodní/velkej balík, tak ho doručuje nějaká centrální brněnská pošta. Jenže protože se jim nechce ty balíky rozvážet, tak zajedou na slatinskou poštu a tam jim ty balíky nechají. Na slatinské poště potom vyplní ty oznámení o nedoručení a ty roznese pošťačka s ostatní poštou.
    Tenhle typ balíků má u mě cca padesáti procentní úspěšnost doručení (nezapočítávám situace, kdy skutečně není nikdo doma).
    V kombinaci s tím, že obchodní balík stojí cca dvojnásob mi to připadne docela tristní.

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.