sobota, března 03, 2007

Reindexování v Google Desktop

Nějaký ten pátek používám pro lepší orientaci v mailech a souborech lokální vyhledávátka - původně to byl Copernic, kterého posléze (resp. po odinstalování antiviru NOD32, který si tenkrát s GD moc nerozuměl) nahradil Google Desktop.

Copernic mi svého času nebral ani tolik místa na disku, takže když jsem instaloval GD, rozhodl jsem se zaindexovat kompletně můj 30GB HDD v notebooku (permanentně mám cca 5GB volných). Jenže po čase mi nějak docházelo volné místo na disku a začal jsem s hledáním žroutů. Indexy GD měly přes 3GB! Dokumentů na disku moc nemám, takže mi to sice přišlo divné, ale nijak hlouběji jsem po tom dál nepátral. Nu což, omezíme tedy rozsah: povolil jsem indexování jenom pošty, zbytek zakázal, dal reindex a nic. Počkal jsem týden, čtrnáct dnů a index měl pořád vesele 3GB.

Po žních pudeš, k Turkovi!
Jenže do žní daleko :(. Až mi došla trpělivost, tak jsem prostě smazal největší soubory GD plus soubory které se taktéž tvářily jako indexy. Ve web rozhraní se objevil nulový index, takže jsem mu nakázal reindex a je klid. Jenom pro porovnání, velikost indexu pro poštu je něco přes 200MB.

3 komentáře:

  1. Mě na GD momentálně štve, že mi ve výsledcích vyhledávání ukazuje emaily (a nejradši spamy) ze složky Smazaná pošta (kde je samozřejmě už dávno nemám).

    OdpovědětVymazat
  2. To je asi feature GD - když jsem zakázal indexaci (doposud indexovaného) disku, tak informace přesto pořád zůstávají ve vyhledávací databázi...

    OdpovědětVymazat
  3. V předvolbách je: "Odstranit smazané soubory z výsledků vyhledávání. Smazané soubory nebude možné příště vyhledat." Na emailech mi to ale rozhodně nefunguje... :(

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.