úterý, března 27, 2007

Vítání jara - změna času

Jak určitě všichni zaznamenali, došlo v neděli ke změně času. Nejhorší je, když se probudíte a při pohledu na hodiny přemýšlíte kolik vlastně je.

Vstávali jsme o hodinu dřív a přitom bych potřebovala spát aspoň o hodinu déle i při starém čase. V sobotu večer jsme totiž slavili taťkovi narozeniny a tak bylo opravdu co dospávat. Jenže okolnosti nás nutili k rannímu vstávání a dopolední návštěvě zaměstnání. Musela jsem provést drobný jarní úklid, neb mi předělávali domácí telefon (v práci). Prach byl všude a nábytek stál uprostřed místnosti. Tak jsme to dali se Štěpánem do pořádku a spěchali jsme na sváteční oběd. Po obědě jsme si jako aperitiv dali šampus s jahodami :).

Potom jsme vzali Vlastu s Vaškem, Viktorkem a Jirkou na Hády. Lidí tam bylo dost, ale nám to nevadilo. Vlasta a spol si užívali první návštěvy na zdejším místě. Štěpán chtěl pouštět draka, ale jako vždy, když je pěkně a my vytáhneme draka, přestalo foukat. Nevím čím to je, ale když jsme draka schovali a ušli pár metrů, že se půjdeme místo pouštění draka projít, tak začalo zase pěkně foukat. To si s námi to jarní počasí, tak trochu hrálo.

Došli jsme až na "naši" lavičku. Ukázali jsme jim výhled a vtom jsme zahlédli podivné to osoby. Ne každý běhá z kopce po lese v jedné ruce telefon a v druhé GPS s upřeným pohledem do země. Přišlo nám líto, že bloudí v úplně jiném směru než byla keš a hlavně jsme se chtěli seznámit. Takže jsme se pomalu přibližovali a potom se odhodlali ke kontaktu. Zjistili jsme, že bydlíme kousek od sebe a chvíli si povídali o dalších keších z okolí.

Vlasta s Vaškem a Viktorkem už byli dávno někde pryč a Jirka se také dožadoval odchodu. Proto jsme kačerům přiblížili polohu keše a rozloučili se.

Trio V jsme našli na vyhlídce, jak se slunili. Potom už jsme se vydali na autobus, vlastně to byla po hodně dlouhé době Vaškova první jízda MHD :).

Ve Slatině jsme V+V+V+J opustili a šli jsme pouštět draka na ověřené místo. Foukalo dost a tak se drak pořádně proletěl. Asta se proběhla a tím jsme zakončili nedělní jarní procházku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.