neděle, října 14, 2007

Den II./13.-14. - Podzimní geoeventy

Chytří soudruzi z USA se rozhodli, že se blíží konec sezóny a že potřeba to pořádně oeventovat. A vzali to pěkně zhurta: v pátek hobo vaření (do kastrolku dáte samé dobroty, zaděláte třeba alobalem a vložíte do ohně), v sobotu školení pro nováčky a pro uživatele GSAK (shlédnul jsem při předchozí návštěvě) a na závěr v neděli snídani; vše samozřejmě spojené s kempováním. Takže 3 eventy jako vyšité. Vše v parku Cedarock se přibližně 30 kešemi uvnitř.

S Rodneym jsem vyrazili v sobotu rano (a přišli jsme tak o pátek), jen my dva. Ještě před příjezdem na místo jsme měli 4 úlovky. Místo na stany bylo asi 300m od parkoviště, z kopce. Nedalo se tam dojet autem, z čehož byli všichni značně rozrušení. Američani jsou totiž pořádní trempíci a bez obřího vařiče, třech beden s pomůckami na vaření, skládacích židliček, 8 venkovních lamp, hromady jídla, nafukovacích matrací na spaní, polštářků pod hlavu a stanů pro 10 lidí nikam nejdou. Naštěstí měl někdo sebou 4 kolový vozíček, na kterém se to dalo svézt, takže se zase všichni uklidnili.

Sobotní event jsme prakticky jenom prošli, protože pro nás zajímavou část jsme už slyšeli. Rozběhli jsme se do parku, posbírat nějaké ty cache. V parku s námi byli hráči disc golfu (a tady). Měli tu nějaké setkání nebo turnaj a bylo jich tu doopravdy hodně. Jejich terče (klícky, branky nebo jak se to jmenuje) byly po celém parku, takže se postupně přesunovali. Do těchto klícek se snažili vhodit svůj disk. O jejich hru jsem se nezajímal, takže podrobnosti nevím.
geoevent (podzimní)

Lov nám pěkně vyšel až do večera a tedy i do společné večeře (hot dog). Většina lidí nekempovala a odjížděla, v 7 večer se zavírala brána parku. Rychle se zapisovaly sledovací čísla míncí (viděli jste GC s hýbacíma očičkama?) a travel bugů (velký stavební cihla, vycházková hůl...). Jednu neaktivovanou minci jsme mimochodem dostali od Horsegeeks, abychom ji dostali do ČR. Už se jim tu potuluje šroubek; našli jsme ho v jedné ze studánek v okolí Hostěnic.

Za sobotu jsme se dostali na celkový počet 449 nálezů. Jednou dopolední to Lenička zarovnala na pěkných 450. Tomu říkám spolupráce!

Večer se při táboráku místo buřtů opékali marsmalows. Odolal jsem a neochutnal. Spát jsem odešel brzo, protože mi už byla celkem zima a nic zajímavého se už neprobíralo. Díky sluchátkům s redukcí okolního hluku jsem v klidu usnul kousek od skupinky u ohniště, která prý měla ještě dvouhodinovou bujarou debatu. Pustil jsem si Cimrmanovce a jejich Vizionáře, ze kterého jsem měl jen pěkně nasekané kousky jak jsem postupně usínal a zase se budil. Některé pasáže jsem slyšel asi 4x, až jsem zjistil že je půl druhé ráno, Rodney je dávno ve stanu a nemusím už mít sluchátka. Nad ránem byla docela zima a spacák nešel pěkně dotáhnout. Nebyla to můmie...

Ráno jsme vstávali brzo, v 7 hodin. Majitelé vozíku po osmé odjížděli, takže všichni chtěli ještě rychle použít jejich čtyřkolky a dokonce kvůli tomu obětovali svůj spánek. Potom jsme vyrazili na poslední cache v areálu. Zastavili jsme se taky pro malou Hondu; motorku, kterou jsme viděli už v sobotu opřenou v lese aby ji nikdo neviděl. Podle všeho měla proražený motor a ležela tam už delší dobu. Tak jsme provedli CITO (Cache In, Trash Out) a odvezli ji správcům parku.

Geo13, čili nálezce cirka 11 tisíc keší, aktuálně na 11 místě v celosvětovém pořadí, je příjemný starší pán (na fotkách v brýlích a ve světlé košili) lovící v týmu se svou ženou...

Po cestě zpátky jsme ještě odlovili nějaké kousky, takže jsme teď na solidních 462 nálezech :). Celkový sumář: 40 nálezů (z toho 2 eventy), 1 přeskočená (dlouhá a obtížná multina), 1 nenalezená (podle všeho ji nenašel nikdo a je ztracená). To vše během 2 dnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.