pondělí, července 23, 2007

Den 21. - New Bern a Fort Macon

Vyrazili jsme na pobřeží, o něco severněji než posledně. Trasu si můžete prohlédnout tady. Nevím jestli tu dnes byl nějaký Kryštof, ale po cestě jsme potkali několik policejních hlídek. Nic moc příjemného. Obvykle se tu jezdí o 10 mílí za hodinu rychleji než je povoleno. Jak nám navíc doporučil Luděk: když jede kamion rychleji, není policie v okolí a může se jet rychleji. Kamion odbočí, nezpomalíte a najednou potkáte hlídku :). Každopádně ráno nás nebrali.
new bern a fort macon

V New Bern (mimochodem to je prý rodiště Pepsi koly) jsme chtěli do hasičského muzea, prý tam mají i hlavu koně, který umřel při cestě k požáru :). Bohužel mají v neděli zavřeno. Do místních zahrad se platí vstup, takže jsme jen projeli, prošli, nafotili co šlo a pokračovali jsme dál směrem na jih. Nejsme moc na zahrady :).

Fort Macon je pevnost na pobřeží, používaná v mnoha válkách. Teď už je to jen muzeum a návštěva určitě stojí za to. Když už jsme byli pevností dostatečně nabaženi, tak jsme přešli na pláž hledat mušle. Dneska byla nezvyklá zima, mraky a silný vítr (zvlášť na pobřeží), takže všude bylo skoro liduprázdno.

Cestou zpátky opět další a další hlídky, naštěstí nebrali nás :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.