neděle, července 08, 2007

Den 6. - Raleigh

Nedomluvili jsme se pevném budíčku, což byla chyba. Očekával jsem celodenní výlet, takže jsem i přes krátký čas spánku nastavil budík na devět. Na sobotní ráno tedy nic moc. Stejně se až do oběda nic nedělo, takže jsem se jen připravil o spánek :(.

Na oběd jsme vyrazili k Mr. Wok, což je číňanský fast food hned za rohem. Jí se tu stylem All you can eat, čili si zaplatíte "vstupné" a potom můžete jíst (pokud si připlatíte za nápoje tak i pít) dle libosti. V místnosti jsou asi 4 dlouhé pulty se vším možným (hlavně východního stylu): rýže, zelenina, nudle (tlusté, tenké), omáčky, masa, placky, závitky, mořské potvůrky, ovoce atd. Naložíte si, posadíte, sníte a jdete znovu. Já jsem odpadl v průběhu druhého talířku, asi stárnu :).

S plnými žaludky jsme vyrazili na RBC, je tu někde obří cache, ale jaksi jsem neměl souřadnice. Je jich tu totiž takové množství, že nejdou jen tak stáhnout ani s placeným členstvím na GC.COM. Tak příště. V hale se tu mimochodem hraje NHL (Hurikáni), všude okolo jsou parkoviště, parkoviště a parkoviště... Ty první jsou hned u haly pro VIP, pak pro normální lidi a úplně nejdál jsou jen travnaté plochy (asi pro losery). Neznám přesnou kapacitu haly, ale pokud by byla cca pro 30tis., tak by tu mělo být parkoviště alespoň pro 10-15tis. aut. Silnice, která má v tomto období 5 pruhů se před zápasem promění v 5 pruhou jednosměrku směrem k hale a po zápase od haly.

Pokračovali jsme dál do Raleigh, kde jsme si prošli střed. Tedy Kapitol a ... některé ulice okolo. Centrum nic moc :(. Nakoukli jsme ještě do Museum of natural sciences, ale bylo půl hodiny před zavíračkou, tak jsme raději prohlídku odložili. Uprostřed Kapitolu mají sochu George Washingtona, na které je ztvárněný jako římský imperátor. Nic proti GW, ale... Mimochodem muzea a památky tu jsou grátis (až na vyjímky).
raleigh

Když už jsme byli v Raleigh, tak jsme nemohli vynechat obchod Ford kdesi na Crossroads. Budova s rozměry asi jako Hypernova a pllllnáááá autíček :). Trucky, osobáky, veteráni, trucky... Asi víc poví fotky. Pokud pořád nevíte, jak vypadá truck, tak po shlédnutí to už vědět budete. Auta mimochodem nejsou ani tak drahá: díval jsem se na Mustangy i větší trucky a obojí se pohybuje okolo $ 40-50 tis. U všech aut je napsaná spotřeba - jen u trucků je zmínka o tom, že u těchto vozidel se to neuvádí :). Nečekaně :).

Večeři jsme zvládli na hotelu a po ní jsme vyjeli ochutnat místní pivo do Chapel Hill. Celé město (jako všechny ostatní) je mrtvé až na jednu (dvě) ulice v centru. Za točené pivo jsme dali $ 4, bylo silnější a chutnalo jako pivo. Vypít se dalo, ale žádný zázrak. Kromě "normálního" piva tu mají ještě piva pomerančová, s mangem... Vyzkoušíme příště. Pohledali jsme pár keší a vyrazili zpátky.

Ještě v Chapel Hill nás zastavila policie. Funguje to tu trošku jinak než u nás: stáli za námi, pustili majáčky (bez sirény) a nic. Bylo to zrovna na semaforu. Nevěděli jsme jestli máme stát (za policejním autem byly další auta a silnice nebyla zrovna široká) nebo jet (kam?). Tak jsme hned odbočili doprava a po cca 20 m zastavili na parkovišti. Policie za námi. Stojíme, stojíme, až přišel příslušník a ptal se, jestli je všechno ok. Že jsme jeli moc pomalu (10 mílí za hodinu) a že je tu limit 25 mílí/hod, tak jestli je všechno v pořádku. Tak jsme mu vysvětlili, že nejsme místní, geocaching atd. Ještě se zeptal na věk a byl spokojený. Ať prý příště jedeme rychleji. A hotovo. To nám nikdo neřekl, že limit v noci není maximální, ale minimální. Domů jsme tedy vyrazili podstatně rychleji :). Prý se tu může jezdit pod vlivem; pokud dokážete chodit po čáře a mluvíte plynule a srozumitelně...

Večer jsem si našel klíště, ale už je venku...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.